MYTE 1: Hvis jeg ikke kan se solen, påvirker den ikke min hud
Solen udskiller forskellige typer Uv-stråler, som har forskelligartede egenskaber. Dette betyder blandt andet, at nogle typer Uv-stråler har evnen til at penetrere både skyer og vinduer, reflektere sig i sne og vandoverflader og ja, endda ramme din hud, selvom på en gråvejrsdag.
Derfor kan du ikke altid afgøre, hvorvidt solcreme er nødvendigt, ved blot at kigge ud ad vinduet – så vi lover dig, at din solcreme ikke er spildt på grå eller koldere dage.
Myte 2: Vandafvisende solcreme skal ikke påføres lige så ofte som ikke-vandafvisende
Denne misforståelse kan vi til dels godt forstå er opstået. Ikke desto mindre kan vi ikke komme udenom, at den ikke er sand, og at den faktisk kan være direkte farlig, hvis man ikke er forsigtig.
Først og fremmest: Forskellen på vandafvisende og ikke-vandafvisende solcreme er, at vandafvisende solcremer formuleres med ingredienser, der bedre kan modstå vand. Dog findes der ingen garanti for, at alt produktet bliver på din hud i vandet, eller at du er maksimalt beskyttet (ingen solcreme beskytter huden 100% mod solens stråler).
Hvad det derimod betyder, er, at din hud oftest vil være mere beskyttet i vandet med en vandafvisende solcreme, end den ville være med en ikke-vandafvisende.
Dog vil vi altid anbefale, at du påfører et nyt lag, når du har badet eller tørret dig i et håndklæde, så du er sikker på, at din hud holder sig bedst muligt beskyttet.
Myte 3: Hudkræft opstår kun ved overdrevet soleksponering
Du tror måske, at hudkræft kun sker for dem, som ofte aflægger visit i solcentre eller bruger flere timer i solen flere gange i ugen. Dette er dog ikke altid tilfældet.
Faktisk kan solskader opbygges i huden med tiden og derfor gradvist udvikle sig, jo mere den eksponeres for sol. Det farlige ved dette er netop, at du ikke altid kan se skaden, før den er sket.
Samtidig kan solskader forekomme, når du mindst venter det. Tænk bare på de gange, du har stået i kø, været til koncert eller blot spist frokost udendørs. Du kan også risikere først at opdage skaden, når det er for sent, da nogle Uv-skader viser sig i forsinkede reaktioner og dermed ikke øjeblikkeligt.
For nogen er én ekstremt uheldig solskoldning alt, der skal til. Derfor bør du altid være opmærksom på ændringer i din hud og tage dig godt af den.
Mange tror desværre også fejlagtigt, at solcreme i sig selv kan føre til hudkræft. Det er vigtigt at slå fast, at der ikke findes noget evidens, der påviser dette – dog er der meget medicinsk forskning, der forbinder hudkræft til Uv-eksponering. Det vigtigste er derfor, at du er opmærksom på ingredienserne i den solcreme, du vælger – men stadig husker at bruge en.
Myte 4: Min make-up indeholder SPF, så jeg behøver ikke solcreme
Selvom lidt SPF er bedre end ingen SPF, er den ærgerlige sandhed, at du højest sandsynligt ikke påfører nok produkt til at tildele din hud den fulde beskyttelse, den har behov for.
Som en tommelfingerregel anbefales det, at man bruger en mængde solcreme tilsvarende to fingre til ansigtet for at beskytte huden så effektivt som muligt. Selvom der findes make-up derude med SPF30 eller højere, vil den mængde, du skal påføre for at opnå samme beskyttelse resultere i et tungt make-up look, som ikke vil føles nært så godt som et nærende lag solcreme.
Hvis du har skåret solcreme ud af dine morgenritualer, fordi det spolerer din make-up, så har du højest sandsynligt bare ikke fundet den rette endnu. Lad os hjælpe dig med at løse dette i vores blogpost HVORDAN VÆLGER MAN DEN RIGTIGE SOLCREME?
Myte 5: Jeg bliver aldrig solbrændt, så jeg har ikke brug for solcreme
For det første: Godt for dig, at du aldrig bliver solbrændt! For det andet: Vi tror, der er noget, du har misforstået.
Som sagt findes der forskellige typer Uv-stråler, og nogle af disse kan forårsage forsinkede reaktioner eller ændringer, der opstår så dybt i huden, at du ikke vil bemærke dem med det samme udenpå.
Dette gælder både de skader, der kan opbygges over tid, men også tidlige alderstegn, der som regel viser sig med årene i form af fine linjer, rynker samt at huden mister sin spændstighed.
Med andre ord: Bare fordi du ikke kan se symptomerne på solskade lige nu, betyder det ikke nødvendigvis, at de ikke er der.
Dette gælder også for mørkere hudtyper. Selvom en højere mængde melanin kan hjælpe huden med at blokere skadelige Uv-stråler, er en mørkere hudtone ikke nødvendigvis en garanti for, at solskader ikke kan udvikle sig i huden. Det er derfor vigtigt, at du altid beskytter din hud, når du befinder dig i direkte sol – uanset din hudtone og -type.
Vælg derfor en solcreme med bredspektrede solfiltre, som woods_ solcremer, for at beskytte din hud mod både Uva- og Uvb-stråler o deres indbyrdes effekter.
Relateret kollektion
More posts
-
Mød blemish control clarifying gel
Urenheder, udbrud og tilstoppede porer. Alle sammen almindelige hudproblematikker, de fleste af os på et givent tidspunkt har skulle tackle, men som ikke desto mindre kan have stor indflydelse på...
Read more -
De bedste & værste skønhedstrends i 2024
2024 har budt på en række nye trends indenfor skønhedsverdenen, som på insisterende vis har fundet vej til manges rutiner verden over. Nogle af dem er bedre end andre –...
Read more -
Woods_ favoritter: vores bedste hårplejetips
Du har måske hørt om ingredienser som silikoner og sulfater – men ved du også hvordan de rent faktisk påvirker dit hår? Vores hår kan betragtes som en del af...
Read more
- Hele siden bliver genindlæst, når du vælger et afsnit.
- Åbner i et nyt vindue.