Hvordan vælger man den rette solcreme?

How to choose the right sunscreen

Solcreme er en obligatorisk del af enhver hudplejerutine.

Ikke blot beskytter den mod overfladiske skader som vabler og milde solskoldninger, men med bredspektrede filtre kan dette uvurderlige produkt også forebygge udtørring, hudkræft og varige ændringer i huden som hyperpigmentering og rynker.   Derfor bør et nærende lag solcreme altid implementeres som det sidste step i din hudplejerutine – uanset din hudtype og dens hudproblematikker. Men som med alle andre produkter, er ikke alle solcremer ens – så hvordan vælger du den, der passer bedst til ikke bare din hud men også din hverdag?  

Læs videre, og lær alt, du behøver at vide om det produkt, din hud aldrig bør undvære.  Ikke blot beskytter den mod overfladiske skader som vabler og milde solskoldninger, men med bredspektrede filtre kan dette uvurderlige produkt også forebygge udtørring, hudkræft og varige ændringer i huden som hyperpigmentering og rynker.  

 KEMISK ELLER FYSISK SOLCREME - HVAD ER FORSKELLEN EGENTLIG? 

Det kan lyde kompliceret, men forskellen på kemiske og fysiske solfiltre er faktisk ganske simpel:  

Fysiske solfiltre lægger sig på hudens overflade for at danne en beskyttende barriere mod skadelige Uv-stråler.  

Kemiske solcremer indeholder derimod aktive ingredienser, som absorberer Uv-strålerne og omdanner dem til harmløse varmebølger, før de kan skade huden.  

Kort sagt: Både fysiske og kemiske solfiltre er yderst effektive. Dog kan kemiske solfiltre være et mere oplagt valg for nogle hudtyper – eksempelvis olierede – da cremen vil absorberes i huden fremfor at lægge sig som et lag på overfladen. 

Men når alt kommer til alt, er det vigtigste, at du vælger en solcreme, du faktisk vil bruge – for kontinuerligt brug er det, der gør forskellen, når det kommer til beskyttelse mod Uv-stråler. 

Body Sun Lotion SPF

MATCH DIN SOLCREME TIL DIN HUDTYPE  

Mange tror, at de fleste solcremer og deres formularer er ens – så længe de indeholder beskyttende filtre, er det nok, ikke? Gid det var så nemt.  

Selvom produktets beskyttelsesevne er dets primære funktion, kan det nemlig give god mening at undersøge de resterende ingredienser for at være sikker på, at din solcreme udelukkende vil gavne din hud. 

For eksempel kan det give god mening for olierede hudtyper, der måske har tendens til urenheder, at vælge en solcreme med en let formular, der ikke vil tilstoppe porerne.  

På samme måde kan sensitive hudtyper med fordel vælge en parfumefri formular med skånsomme ingredienser for at undgå potentielle allergiske reaktioner og irritation.

Noget, vi hos woods_ går særligt op i, er desuden at formulere vores produkter med omtanke for både kroppen og miljøet. Derfor er vores solcremer formuleret uden oxybenzone og octinoxate, som er ingredienser, der er mistænkt for at skade vores generelle sundhed og koralhavene. En risiko, vi ikke vil løbe. 

TILPAS DIN SOLCREME TIL DIN HVERDAG 

Du bør altid tænke din hverdag ind i dit valg af solcreme. Er du meget aktiv, bruger du make-up, eller bruger du meget tid i solen? Disse er alle faktorer, der bør spille en rolle, når du browser internettet efter solcremer, der kan opfylde dine behov. 

Frygten for at solcremen ødelægger ens make-up er desværre nok til, at mange fravælger den helt. Hvis du kender til denne problematik, vil vi henvise dig til en solcreme med en let konsistens, der ikke hvidter, men lader huden ånde. 

Det samme gælder, hvis du dyrker en del sport, da du med en let solcreme undgår, at huden føles fedtet eller løber på huden. 


Facial Sunscreen SPF

Hvilken solfaktor bør jeg vælge? 

Som udgangspunkt kan du ikke vælge en for høj solfaktor, men du kan komme til at vælge en faktor højere end nødvendigt. 

En solcremes solfaktor angiver dens beskyttelsesniveau, og hvilken du bør vælge kommer derfor an på situationen, den skal bruges i. Skal du være i stærk sol hele dagen, anbefaler vi solfaktor 50. 

Er din solcreme derimod tiltænkt dagligt brug uden overdrevet soleksponering, bør solfaktor 30 være tilstrækkelig. Hvad der er mere afgørende er, at du påfører den rigtigt og ofte nok.   

EN ALSIDIG SOLCREME, DER NÆRER OG BESKYTTER  – RÆK UD EFTER WOODS_ 

Naturlige ingredienser i en parfumefri og koralvenlig formular, der udelukkende beriger huden. Hvis du leder efter solcremen, der både vil holde din hud beskyttet, sund og næret, så lad os introducere dig for woods_ solcremer. 

Med bredspektrede, kemiske solfiltre holdes huden effektivt beskyttet mod både Uva- og Uvb-stråler, mens den lette, antioxidant-rige og ikke-klistrende formular efterlader huden silkeblød og med et glødende finish.

Ingen hvide rester, ingen klistret konsistens –  kun beskyttet og næret hud, der efterlades taknemmelig.  

Kilde:

What's the Difference Between Physical and Chemical Sunscreen? by J. Timmons, medically reviewed by C. Wightman, 2022.

 • SPF dos & don'ts: How to protect your skin

  Få mest ud af din spf

  Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

  Få mest ud af din spf

  Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

  Read more
 • Are you inhaling toxic skincare?

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Read more
 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more