Vitamin Leksikon 

Vitaminer er essentielle molekyler, som opretholder og styrker både din krop og dit sind. Men også din hud kan drage nytte af de berigende effekter ved vitaminer. Vitaminer er nemlig multifunktionelle aktiver, som kan forbedre adskillige hudtyper og modvirke hudproblematikker. Læs med for at lære mere om deres alsidige funktioner. 


A-vitamin

A-vitamin refererer normalt til retinoider, en gruppe af forskellige molekyler, som tilbyder huden højaktive effekter, der udføres af retinol (vitamin A1). I vores Vitamin A Treatment Cream kan du finder retinoiden Retinyl Palmitate, eller retinylpalmitat, som er den mest typiske form af retinolestere, der findes naturligt i huden. Retinylpalmitat er skånsom mod huden, hvilket betyder, at den er fuldkommen sikker og ikke vil medføre irritation. Denne topiske retinoid er særligt kendt for sine forebyggende og plejende egenskaber, som hjælper med at modvirke tidlige alderstegn som rynker og fine linjer. Dette skyldes retinoidens evne til at fremme hudens cellefornyelse og styrke dens kollagensyntese. Ved at fremme hudens cellefornyelse forebygges desuden urenheder, mens denne proces samtidig vil fremme en sund glød på huden.

B3-vitamin - Niacinamide

B3-vitamin, som også kendes som niacinamide, er en multifunktionel ingrediens, som kan bringe skønne fordele til alle hudtyper. Niacinamide styrker hudens barriere og fremmer hudens elasticitet ved at øge den overfladiske produktion af vigtige komponenter, som lipider og proteiner. En sund hudbarriere hjælper nemlig med at holde huden fugtmættet og er samtidig modstandsdygtig overfor udefrakommende stressfaktorer, eksempelvis forurening. Niacinamide er også kendt for sine lysnende egenskaber. Den modvirker proteinoxidationen, som kan give huden et træt udseende og forbedrer synligt hyperpigmentering ved at påvirke hudens melaninproduktionen. Derudover hjælper niacinamides beroligende egenskaber med at dulme irritationer og rødme. Du kan finde denne ingrediens i vores Niacinamide Lifting Mist, Niacinamide Body Lotion og Ultra-Rich Cream.

C-vitamin

Takket være sine antioxidante egenskaber, er C-vitamin en anerkendt ingrediens i skønhedsverdenen. Dens primære funktion er at beskytte hudens celler mod skade fra frie radikaler, som kan fremme tidlige alderstegn. Dette er grunden til, at mange hudplejeprodukter til modnende hud er beriget med dette vitamin. C-vitamin reducerer også tidlige alderstegn ved at fremme hudens kollagenproduktion. Faktisk forårsages rynker og fine linjer primært af et naturligt kollagentab, som øges med tiden – og det er her, C-vitamin kommer ind i billedet. Derudover er C-vitamin et essentielt valg til at minimere hyperpigmentering. Denne ingrediens hjælper nemlig med at sænke overproduktion af melanin, hvilket effektivt lysner hudens tone. C-vitamin fremmer også en sund cellefornyelsesproces, hvilket betyder, at frisk og sund hud (uden skader) bringes til overfladen for at erstatte hyperpigmenteret hud. Tilføj denne aktive ingrediens til din hudplejesamling med vores Skin Perfector 2% BHA, Skin Perfector Seboclear og Ultra-Rich Cream. Du kan også finde C-vitamin afledt af havtorn i mange af vores andre produkter, som vores Intense Hyaluronic Mask eller Daily Hydra Cream

E-vitamin

E-vitamin, eller tokoferol, er en anerkendt ingrediens grundet dens antioxidante egenskaber. Du kan finde en høj koncentration af E-vitamin i mange af vores naturlige ingredienser, eksempelvis i hvedekimsolie, aloe vera, multebær og havtorn. I små mængder virker dette vitamin også som et naturligt konserveringsmiddel, som hjælper med at holde din hud frisk og aktiv. En høj koncentration af vitamin E beskytter din hud mod oxidativ skade, særligt den type skade, som forårsages af UV-stråler. Den fungerer også som et naturligt fugtighedsmiddel, da den forbedrer hudens evne til at holde på fugt, mens den styrker hudens barrierefunktion. Hudprodukter med vitamin E er derfor særligt fordelagtige for sensitiv hud og for dem, som kæmper med rødme. Heldigvis er det nemt at mærke de skønne effekter ved vitamin E på din egen hud, da du kan finde ingrediensen i mange af vores produkter, herunder vores Vitamin E Serum og vores udvalg af solcremer. 

F-vitamin

Hvis vi skal være ærlige, er det såkaldte F-vitamin faktisk ikke et ægte vitamin. ”F”-et står for to typer af omegafedtsyrer: alfalinolensyre og linolsyre, som begge er utroligt fugtgivende for huden. Disse essentielle fedtsyrer er også fundamentale for hudens lipidsyntese. Dette betyder med andre ord, at ”F-vitamin” kan hjælpe en skadet barriere tilbage på sporet. Faktisk viser det sig, at folk, som kæmper med atopisk eksem eller akne ofte har et lavt indhold af linolsyre i huden. Lipiderne i hudens barriere forebygger fugttab for at holde huden sund og blød. Oplev alle fordelene med vores Vitamin Face Oil og vores fugtighedscremer, som vores 24-hour Hydra Gel og Daily Hydra Cream - Sensitive.