Hvorfor peeling er hemmeligheden bag sund hud

peeling for perfect skin

Er peeling masker en del af din hudplejerutine? Peeling eller eksfoliering har mange kvaliteter, som møder hudens behov – bare for at nævne et: Fugt.

Hudplejetrends kommer og går, men peelmasker er kommet for at blive. Med sine påviste effekter og gentagende popularitet er en peelmaske en af de mest essentielle ingredienser i opskriften på sund hud.

Peel til perfektion

Fugte, nære og styrke. Med deres fantastiske evner til at berolige og opstramme huden er peelmasker terapeutiske go-tos, som kan løse næsten enhver hudrelateret krise. De berigende resultater af en peelmaske er resultater, du kan se og, mest af alt, mærke. Den milde kilden, der opstår i hudens overflade, er den perfekte indikator på, at de aktive ingredienser arbejder effektivt sammen. En peelmaske kan derfor være midlet til at optimere din hud og kan endda få dine resterende hudplejeprodukter til at performe endnu bedre. 

Hudens naturlige regenereringsprocesser sættes tilbage og bliver langsommere, jo ældre vi bliver. Derfor bliver det også mere udfordrende for huden at komme af med døde hudceller med tiden, og som resultat heraf mister huden sin naturlige fugt og glød. Derfor er det vigtigt at eksfoliere din hud en gang imellem helst to gange om ugen, afhængigt af din huds behov.

Fordele ved at peele

Peeling dækker tre essentielle områder: 

 1. Hudfornyelse: Fjerner døde hudceller og regenererer
 2. Fugtgivende egenskaber: Den tiltrækker og bevarer fugt 
 3. Forfriskende behandling: Den genopretter skadet hud og tildeler fornyet glød

Så hvad gør en peeling egentlig? 

Men hvad sker der rent faktisk, når du peeler? Når du peeler din hud, renser du huden i dybden fremfor at rense overfladisk, som et normalt renseprodukt vil gøre. Peeling er en dyb renseprocedure, som også gør, at huden kan få glæde af de cremer, sera og olier du normalt påfører efterfølgende. Når huden behandles i dybden, kommer den lettere af med skidt og døde hudceller, hvilket giver huden sin stramhed, glød og udstråling tilbage. Resultatet? Du ser friskere ud, og din make-up vil lægge sig pæneredin hud.

exfoliation peels

Hvilken type peeling bør jeg vælge? 

Der findes flere typer peels, men to af de mest kendte eksfolieringpeels er den mekaniske og den kemiske. Mekanisk peeling er mere almindeligt kendt som en light peel, mest grundet dens små partikler (korn, sand og mudder). Selvom navnet kan lyde hårdt, er en kemiske peel fuldstændig harmløs og faktisk den mest eftersøgte metode, da kemiske peels er mildere og samtidig mere effektive end for eksempel en skrub med korn. Kemiske peels består nemlig af forskellige typer frugtsyrer og enzymer, som effektivt trænger ind i hudens dybeste lag for skånsomt at rense huden.

Når du køber en peelmaske, bør du være sikker på, at den passer til din hudtype. En peel med frugtsyrer er perfekt, fordi disse er yderst effektive – og resultaterne taler for sig selv. Hvis din hud er meget sensitiv, bør du undgå eksfolieringer med skrubbekorn og i stedet vælge en mildere syrepeel. Nogle af disse kan kilde en smule i huden, men de fleste syrepeels er meget skånsomme. Påfør et tyndt lag på ren hud, og masser forsigtigt gellen in. Start med at bruge masken i 2-4 minutter afhængigt af din hudtype, og som din hud vænner sig til produktet, kan du bruge masken i længere tid, hvis du føler behovet. Rens masken grundigt af med lunkent vand. Vær opmærksom på, at kombinationen af aktive ingredienser kan forårsage en naturlig reaktion af midlertidig rødme på huden. 

Intense peel mask - en superhelt til huden

woods_’ Intense Peel Mask er en populær og alsidig maske. Hvorfor? Intense Peel Mask tilbyder en dyb rensebehandling, som hjælper med at reducere synligheden af hyperpigmentering, urenheder og solpletter. Den indeholder ikke blot aktiveret piletræekstrakt og glykolsyre, kendt for deres naturlige evner til at rense huden i dybden, men også mælkesyre, som arbejder i en kombination for at nære, berolige og eksfoliere huden. 

Hos woods_ copenhagen er vi meget opmærksomme på, at ingredienserne i produktet ikke skal irritere huden, hvilket gør vores produkter brugbare til normal, kombineret og sensitiv hud. 

Hvad siger eksperterne?

Hudlægerne bruger kemiske peels til at behandle forskellige typer akne og andre tilstande, der forårsager pigmentering i huden. Derfor er peels blevet studeret og har vist sig at være en effektiv behandling til blandt andet akne, overfladiske ar, skadet hud og melasma. Ifølge eksperter bidrager syrepeels med berigende fordele for huden og har vist sig mere effektive end øvrige metoder. 

BHA, AHA & pH-værdi; alt, du har brug for at vide

Peels kategoriseres efter deres pH-værdi, og alle peels med en pH-værdi på 3 eller mindre må kun bruges af hudlæger eller trænet personale, mens skønhedsklinikker oftest arbejder med alpha hydroxy acid/frugtsyrer (AHA) og trichloroacetic acid (BHA). Dog må disse også have en pH-værdi over 3, men helst under 4,5, ellers kan de være yderst inaktive på huden. 

Enzymer og syrer brugt i peels hjælper med at splitte proteinkomponenterne, hvilket betyder, at de løsner døde hudceller. Ingredienserne hentes ofte fra frugter, hvilket er grunden til, at de ofte ses i forbindelse med grøn og økologisk markedsføring samt fremstilles som naturlige peels. Derudover kan de bruges på alle hudtyper, idet de både er skånsomme og nemme at arbejde med. På minutter fjerner syrerne døde hudceller og øger produktionen af kollagen. 

intense peel mask

Konklusionen?

Peeling er hemmeligheden bag perfekt hud, fordi det faktisk virker. Og fordi det tildeler huden berigende og optimerende effekter, hvis du vælger det rette produkt til din hud og dens udfordringer. Glykolsyre, salicylsyre og mælkesyre er herunder nøgleingredienser. Glykolsyren tillader produktet at absorberes effektivt i huden og fjerner døde hudceller, mens salicylsyren med sine beskyttende evner dykker ned i huden for at rense tilstoppede porer. Laktosen, som er et fugtighedsbevarende middel, beroliger huden og holder den balanceret. Ingredienserne arbejder dermed konstant og succesfuldt sammen med målet om at stimulere ny hudvækst og optimere hudens overfladetekstur og udseende. Resultatet er sund og glødende hud. 

uanset om du bruger en peel til at reducere tidlige tegn på aldring, som behandling til skadet, udfordret hud eller blot selvpleje på en langsom søndag, vil resultatet være færre linjer og rynker samt glansfuld, glattere og smukkere hud.

Gør dig selv en tjeneste – dyk ind i huden og peel, peel, peel. 

Pssst… vores masker er perfekte som gaver eller tilføjelse til en hvilken som helst hudplejerutine.

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more