Hvordan din psyke påvirker din hud

HOW YOUR MENTAL HEALTH AFFECTS YOUR SKIN

Man siger, at skønhed kommer indefra – og det viser sig at være rigtigt på mere end én måde. Det er ingen hemmelighed, at vores mentale helbred spiller en afgørende rolle i, hvordan vi går og har det – men vidste du, at dine inderste følelser også kan have indflydelse på din huds udseende og velvære? 

Forbindelsen mellem vores mentale helbred og hudens sundhed er kompleks, og mange faktorer kan være med til påvirke forholdet herimellem. 

I dette blogpost undersøger vi, hvordan hormonelle udsving kan manifestere sig på vores hud, og hvilke symptomer, du kan holde øje med. Til sidst gennemgår vi nogle tips til at hjælpe med at lette vores sind og hverdag en smule, når det hele bliver overvældende.

Akne & urenheder

Vi har i et tidligere blogpost berørt, hvordan der kan findes en sammenhæng mellem stress og urenheder. Med stressede perioder eller kronisk stress kan der følge en række dårlige vaner, som at skære tænder, kradse i huden og bide i læberne. Men kronisk stress kan også afspejles i vores hud på forskellige måder. 

Studier har faktisk fundet en forbindelse mellem stress og akne/urenheder. Stress stimulerer nemlig en kombination af forskellige signaler i kroppen, som fører til en produktion af hormoner som adrenalin og kortisol. Du vil derfor måske høre kortisol blive omtalt som ”stresshormonet”.  

Selvom et højt kortisolindhold er en naturlig reaktion for kroppen – og vil ske for os alle ind imellem – kan forhøjede kortisolniveauer i længere perioder udgøre trusler mod både vore fysiske og mentale helbred. Faktisk mistænker man, at en forhøjet kortisolproduktion kan accelere hudens produktion af sebum (naturligt olie) fra vores oliekirtler, hvilket kan føre til tilstoppede porer og urenheder. 

Bekæmp urenheder

Når du forkæler dig selv med hudpleje, sørger du ikke kun for at nære og beskytte din hud. Faktisk kan hudpleje også fungere som en motivation til at opbygge andre plejende vaner. Samtidig kan en god hudplejerutine hjælpe os med at komme helt ned i gear og slappe af efter en lang dag. Og når vi føler, at mange ting i vores liv er ude af vores hænder, kan det være en stor fordel at fokusere på de sunde faktorer, vi kan kontrollere – for eksempel vores daglige rutiner.  

Stress-relaterede urenheder kan være som en ond cirkel, for som vi alle ved, kan de uvelkomne urenheder ikke bare være smertefulde og ubehagelige, men også påvirke vores selvtillid, hvilket sammenfattet kan forværre vores mentale stadie yderligere. Og hvad sker der så? Vores hud bliver måske endnu værre. 

Selvom du altid først og fremmest bør prioritere at få stabiliseret dit mentale helbred, kan det, at føle sig tilpas i sin egen hud, være et skridt i den rigtige retning. Derfor har vi udvalgt en række højaktive woods_ produkter, som kan hjælpe dig med at bekæmpe og forebygge urenhederne, så du ikke længere skal bekymre dig om dem. Bliv klogere på hver enkelt produkt og dets berigende egenskaber på vores hjemmeside: 

Vitamin A Treatment Cream

Skin Perfector 2% BHA

Pore Minimizing Serum

Deep Cleansing Mask

 

Tør hud, tidlige alderstegn & mørke rander 

Studier har påvist, at stress kan påvirke vores stratum corneum (vores huds yderste lag)s barrierefunktion, hvilket kan efterlade huden betydeligt mere sensitiv samt svække dens evne til at holde på fugt. Konsekvenserne heraf kan variere, men tørhed og irritation er almindelige symptomer på, at din hud er i ubalance.

De fleste af os ved, at et uroligt sind kan forværre vores søvnmønstre. Hvem har ikke prøvet at vende og dreje sig en hel nat og kæmpe for den søvn, der aldrig kommer?  

Udover at vi vil føle os uoplagte til dagen, der kommer, kan søvnmangel påvirke vores helbred på et væld af parametre. Faktisk har undersøgelser vist, at vores hud også betaler prisen for vores dårlige søvnvaner. 

Studierne peger på, at søvnmangel kan føre til tab af elasticitet og uensartet pigmentering. Derudover kan søvnmangel medføre mørke rander under øjnene og et opsvulmet øjenområde – en ubehagelig følelse, de fleste af os nok (desværre) kender lidt for godt. Tilføj vores Complex Eye Cream til dine daglige ritualer for at tildele nærende opmærksomhed til det sarte øjenområde.  

Genopret hudens balance 

Når vores hoveder føles proppede, vil vi gerne holde vores rutiner simple. Og når det kommer til at genoprette en skadet barriere, kan du komme langt med en multifunktionel ansigtscreme. Men nogle gange fortjener vores hud lidt ekstra – derfor har vi samlet en række dybt nærende produkter, som vil forkæle din hud med aktive ingredienser, der fremmer de resultater, du drømmer om. 

Bliv klogere på vores produkter og deres berigende egenskaber på vores hjemmeside: 

Intense Hyaluronic Mask

Vitamin A Treatment Cream

Intense Peel Mask

Niacinamide Lifting Mist

Vitamin Face Oil kombineret med vores Sculpting Face Gua Sha 

 

Dit mentale helbred er vigtigst: Prioriter dig selv 

Der findes ikke noget quick-fix, når det kommer til følelser. Husk, at Rom ikke blev bygget på en dag. Uanset om du kæmper med angst, stress, depression, pres, hjertesorg, tvivl, usikkerhed eller hvad end, der tynger dit sind, skal du huske, at det er en proces, du skal tage i dit eget tempo. Bare husk, at dine følelser er vigtige. Altid.  

 Vi har samlet nogle tips, som kan hjælpe med lette de svære perioder: 

 • Ræk ud. Til familie, professionelle, en ven, en lærer, en søskende – de er måske en større hjælp, end du tror.  
 • Forsøg at balancere dine livsstilsvalg – gå en kort tur eller drik en lækker smoothie fyldt med næringsstoffer. Selvom det kan være svært i starten, kan det medføre en dominoeffekt.  
 • Sig ”nej” oftere. Det må du gerne. 
 • Skriv dine tanker ned – du vil blive overrasket over, hvor lettende det kan være. 
 • Prioriter tid til dig selv og dine yndlingshobbyer – gør plads i kalenderen til selvpleje og afslapning. 
 • Læg din telefon væk en time før, du skal i seng, for at undgå overstimulering og overtænkning. 

At indse, at du har brug for en hjælpende hånd, er det første skridt. Og tro os, at have nogen at snakke med eller blot nogen som ved, hvad du går igennem, kan gøre en kæmpe forskel. Husk, at dette ikke nødvendigvis betyder, at du behøver åbne dit hjerte fuldkomment, hvis du ikke har lyst. Vi ved, at det kan være intimiderende, og det er helt okay, hvis det tager tid. At række ud og vide, at du ikke er alene, er det vigtigste. For det lover vi, at du ikke er. Og hvis ingen har sagt det til dig i dag: Du er vigtig, og det er dine følelser også.  

De kærligste hilsner, Team woods_. 

Kilder:

 • What Are the Effects of Stress on Your Face? by D. Yetman, medically reviewed by D. Sullivan. Healthline.com
 • What Are the Symptoms and Causes of High Cortisol Levels? By A. Santos-Longhurst, medically reviewed by M. Goodwin. 2023. Healthline.com
 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more