Din guide til hudplejesyrer

essential guide to skincare acids

Hudplejesyrer er en hurtig vej til glødende, sund hud. Selvom idéen om at smøre syre på dit ansigt kan føles lidt skræmmende, kan det i virkeligheden være det, der redder din hud. Med en omfattende liste af fordele, der spænder fra anti-aging egenskaber til at rense tilstoppede porer, kan disse aktive ingredienser findes i alt fra masker og fugtighedscremer til sera og eksfolierende skrubbe.

Da de både er synligt effektive og nemme at påføre, er hudplejesyrer en væsentlig del af enhver skønhedsrutine. Derfor kan du her læse om fire syrer, der fortjener en plads i din rutine... 

Glykolsyre

Drømmer du om glødende hud, der er fri for urenheder? Så hører glykolsyre til i dine hudplejerutiner. Glykolsyre, der er anerkendt for sine vidtspændende fordele, er den ultimative multitasker, når det kommer til eksfolierende hudplejesyrer. Vi snakker anti-aging og urenheds-forebyggende egenskaber kombineret med en berigende evne til at stimulere hudens celleomsætning og samtidig bevare den naturlige fugt.

Fordele ved glykolsyre: 

  • Forbedrer hudtekstur og -tone 
  • Minimerer urenheder og synligheden af ar  
  • Reducerer fine linjer og rynker 
  • Sikker for alle hudtyper 

woods_' Deep Cleansing Scrub er formuleret med glykolsyre og mikrokorn af naturligt vulkansk rhyolite, som effektivt eksfolierer huden. Udover at rense dit ansigt i dybden, fjerner vores skrub aktivt urenheder og renser samtidig tilstoppede porer uden at fjerne hudens naturlige olier. Ved regulært brug vil denne eksfoliering derfor reducere synligheden af fine linjer, forstørrede porer og hyperpigmentering.

Mælkesyre

Mælkesyre blev først brugt af gamle civilisationer for århundreder siden, men frem til i dag eksfolierer Alpha Hydroxy Acid (AHA), som er afledt af planter, let huden ved at opløse døde hudceller. Udover dens rensende egenskaber vil mælkesyre også forbedre din huds tekstur og tone. 

Sammenlignet med glykolsyre er mælkesyre en mildere, mere skånsom behandling, som passer perfekt til de fleste sensitive hudtyper. Mælkesyremolekylet er større og vil ikke penetrere lige så dybt – hvilket betyder, at du får mere aktion på hudens yderste lag. Ved at polere og opstramme hudens overflade giver mælkesyre et øjeblikkeligt glow-up til dem, der søger et ungdommeligt look.  

Fordele ved mælkesyre: 

  • Lysner og forbedrer hudens tekstur 
  • Minimerer synligheden af linjer og rynker 
  • Forebygger urenheder 
  • Passende til de mest sensitive hudtyper 

woods_' Intense Peel Mask er her en helt på alle parametre. Den indeholder mælkesyre, glykolsyre og salicylsyre for effektivt at eksfoliere huden og igangsætte produktionen af nye hudceller. Den kollagen-boostende formular indeholder mælkesyre for at holde huden balanceret og forfrisket. Påfør et tyndt lag af denne gel-maske én gang om ugen på ren hud, og lad den sidde i 2-4 minutter, før du renser den af med varmt vand. 

salicylic acid mask

Salicylsyre 

Hvis du er på jagt efter hudpleje med urenheds-bekæmpende kræfter, er salicylsyre din helteingrediens. Salicylsyre er formuleret til at behandle urenheder og vil effektivt penetrere olieret hud for at nedbryde overflødigt sebum og rense porerne for at modarbejde stædige hudorme. Med sine antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaber eksfolierer denne syre huden for at forbedre hudens overordnede tekstur, mens den reducerer synligheden af rynker.  

Som en Beta Hydroxy Acid (BHA), fundet i piletræ, arbejder salicylsyre anderledes end AHA’er. Glykolsyre og mælkesyre behandler hudens overflade og fjerner døde hudceller for at frigøre et frisk lag hud, mens BHA’er arbejder dybere i porerne og opløser blokaderne af snavs, der forårsager urenheder. 

Fordele ved salicylsyre: 

  • Frigør tilstoppede porer 
  • Reducerer hudorme og bumser 
  • Forbedrer hudtekstur 
  • Reducerer synligheden af rynker 

woods_' Deep Cleansing Mask og Pore Minimising Serum er begge formuleret med salicylsyre for at fjerne døde hudceller og frigøre tilstoppede porer. Tilførslen af bakterielt zink beskytter huden mod bakterier, der forårsager urenheder, og styrker samtidig hudens balance.

Hyaluronsyre

Det var engang skønhedens bedst holdte hemmelighed, men nu har hyaluronsyre opnået kultstatus i skønhedsarsenallet for hudplejenørder verden over. Hyaluronsyre er ikke blot nøglen til blød, fyldig og smuk hud, men har også alle de vigtige antioxidante egenskaber. Antioxidanter er molekyler, som skabes naturligt af din krop for at beskytte mod forurening eller andre aggressioner, som forårsager aldring og mørke pletter. 

Hyaluronsyre arbejder som en magnet for fugt og hjælper dine celler med at opbevare så meget som muligt, så din hud føles fantastisk fugtet og glødende. Faktisk kan kun et gram hyaluronsyre indeholde en svimlende mængde af op til seks liter vand. 

Fordele ved hyaluronsyre 

  • Udglatter huden og holder den fyldig 
  • Fugter 
  • Beskytter huden mod forurening 
  • Reducerer rynker 

woods_' Intense Hyaluronic Mask booster øjeblikkeligt huden ved at tilføre langvarig fugt. Hyaluronsyre hjælper med at bevare fugt, stramhed og smidighed i din hud, mens den giver en glat overflade.

  • Busting buzzwords: Your skincare glossary

    Din guide til hudpleje termer

    Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

    Din guide til hudpleje termer

    Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

    Read more
  • SPF dos & don'ts: How to protect your skin

    Få mest ud af din spf

    Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

    Få mest ud af din spf

    Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

    Read more
  • The skin's NMF: Your way to a hydrated complexion

    Hudens nmf: hvad er det, og hvorfor er det vigt...

    Mange af os drømmer om glat, silkeblød hud med en sund, ungdommelig glød. Men vejen til dette resultat kan afhænge af et væld af faktorer.Én af dem er hudens fugtfaktor.Men...

    Hudens nmf: hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?

    Mange af os drømmer om glat, silkeblød hud med en sund, ungdommelig glød. Men vejen til dette resultat kan afhænge af et væld af faktorer.Én af dem er hudens fugtfaktor.Men...

    Read more