Maskne: Sådan slipper du af med maske-urenheder

face mask breakouts

Pandemien har tilføjet en række nye ord til ordbogen anno 2020. Har du eksempelvis hørt om maskne? Begrebet definerer de urenheder, som forårsages af et kontinuerligt brug af masker, og er et essentielt eksempel på vores evigt voksende ordforråd indenfor skønhedsverdenen. Men hvorfor opstår maskne, og hvordan skaber vi rutiner, der beskytter imod det? 

Maskne opstår, når porerne i ansigtet blokeres af sved, bakterier, olie og make-up, der indelukkes under masken. Udover ophobninger i porerne, kan den konstante friktion mellem huden og stoffet forårsage irritation og contact demertitis på din hud. Med tiden kan dette føre til udbrud af alt fra urenheder og bumser til inflammationer og rødme.

Men frygt ej, for vi har samlet 5 tips til at modvirke selv de mest problematiske tilfælde af maskne… 

 

RENS – DAG & NAT 

At forebygge ophobning af bakterier på huden er afgørende for at forebygge maskne udbrud. For at holde skadelige bakterier under kontrol, bør du rense dit ansigt grundigt hver morgen og aften. Giv særlig opmærksomhed til hagen og kæben – to områder, som ofte er problematiske for akne-ramt hud og som kan forværres af at bære maske i længere tidsperioder. At double cleanse denne zone kan også være fordelagtigt.  

woods_' milde Daily Foaming Cleanser er essentielt formuleret med naturlige ingredienser, som beroliger og beskytter din hud, og samtidig efterlader den grundigt renset. Rig på vitamin C og antioxidanter vil agurkeekstraktet gennemfugte huden og samtidig hjælpe med at berolige irritationer samt minimere rødme.  På samme måde er tilførslen af aloe vera ideel til hud i reaktion grundet dets anti-inflammatoriske egenskaber.

Niacinamide – vitaminet, din hud har brug for 

Niacinamide er skånsomt nok til dagligt brug og er et essentielt vitamin (en aktiv form af B3) med adskillige fordele for huden. Med sine helende og antiflammatoriske effekter dulmer det effektivt opsvulmet hud og rødme, der kan opstå grundet maskne. Niacinamide regulerer desuden hudens sebumproduktion for at forebygge en overproduktion af olie, da dette kan føre til urenheder. Derudover kan dette fantastiske vitamin hjælpe med at minimere hyperpigmentering – de røde, lilla og brune mærker, som akne kan efterlade på huden. 

woods_ Niacinamide Lifting Mist er en nem måde at introducere dette vitamin til din daglige hudplejerutine – spray blot produktet over dit ansigt som en primer, før du påfører make-up. Dette vil ikke blot holde huden fugtet, men forbedrer også synligt hudens tekstur og minimerer synligheden af porer. Samtidig hyaluronsyren i produktet fungere som en magnet for fugt for at holde huden velfugtet samt minimere fine linjer. 

 

exfoliate products

Eksfoliér – rens dine porer 

Eksfoliering er en af de mest effektive måder at rense porer, opløse døde hudceller og fjerne skadelige bakterier fra huden. Men det er vigtigt at skelne mellem de to typer af eksfoliering: Fysisk og kemisk. Hvor fysisk eksfoliering manuelt fjerner døde hudceller ved hjælp af mikrokorn, indeholder kemiske eksfolieringer syrer, som fjerner det døde hudlag. Hvis du kæmper med maskne, anbefaler vi kun at bruge kemiske eksfolieringer, da disse ikke vil forværre inflammationer eller sprede urenheder, som du kan risikere med en fysisk eksfoliering. 

Påfør woods_ Intense Peel Mask en gang om ugen. Denne berigende maske indeholder mælkesyre, glykolsyre og salicylsyre for grundigt at eksfoliere huden og fremme produktionen af nye hudceller. Den er skabt af en kollagenboostende formular, og eksfolierer skånsomt huden med naturlige ingredienser for at efterlade den ren og glødende. Tilførslen af piletræsekstrakt hjælper også med at rense porer, mens det samtidig har løftende og opstrammende effekt på huden. 

Serum – Salicylsyre & zink 

Sera er formuleret med stærke koncentrationer af aktive ingredienser, som penetrerer dybt i hudens lag. Hvis du vil behandle maskne, bør du vælge et let serum, da det bedre vil absorbere olie og behandle tilbagevendende urenheder, hvorimod tunge sera kan efterlade huden olieret og fedtet. 

woods_ Pore Minimizing Serum er med sin unikke kombination af zink PCA og salicylsyre ideelt til akne-ramt hud. Salicylsyre arbejder dybt i hudens lag for effektivt at rense tilstoppede porer og efterlade dem synligt minimeret. Samtidig vil den anti-mikrobielle ingrediens zink PCA dulme rødme, irritation samt hjælpe med at regulere hudens sebumproduktion, hvilket er særligt fordelagtigt for olierede hudtyper. Resultatet er helt glat og fyldig hud, der føles fornyet.  

 


Fugt – en beskyttende barriere 

Det kan virke modstridende at påføre et lag fugt, når du har olieret hud – men det er vigtigt! At springe dette essentielle step over i din daglige rutine kan nemlig efterlade huden hård, tør og med røde pletter.  

Maskens konstante friktion imod huden kan desuden skabe mikro-sår i huden, som kan tillade bakterier og snavs at trænge ind i porerne og tilstoppe dem. En let fugtighedscreme er derfor ikke til diskussion. En rens vil nemlig ikke blot sikre en sund, beskyttende barriere, men også minimere skader i huden forårsaget af maskens stof. 

woods_ ’ lette Daily Mineral Gel er designet til at levere øjeblikkelig og intens fugt uden at fedte huden. Dens formulering med gennemfugtende hyaluronsyre og berigende havtorn – som er rigt på essentielle fedtsyrer, herunder vitaminer og omega 3, 6, 9 og 7 – vil holde hudens barriere intakt og reducere inflammation forårsaget af maskne.

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more