Tre tips til at få sunde læber

healthy lips products

Naturlig hyaluronsyre, som booster og beskytter hudens fugtindhold og balance. Avocadoolie, rigt på omega-3 vitaminer, som beriger huden med alle de vigtigste fedtkomponenter. Kombineret er disse de perfekte ingredienser til effektivt at nære og fugte dine læber. woods_’ Lip Repair indeholder en kombination af velkendte og nye,innovative ingredienser, som primært er naturlige – men først og fremmest aktive.

I denne artikel sammensætter vi den ultimative læbeplejerutine til dig via tre simple råd til at opnå sunde og smukke læber. Målet? At sørge for at dine læber både føles og ser perfekte ud.

Vær opmærksom på den tynde hud

Det bedste forsvar mod tørre, irriterede og skadede læber? Den rette pleje. At rense og nære dine læber er en essentiel del af dine rutinelige selvpleje-timeouts og med skønne og nærende ingredienser, vil denne pleje blot blive endnu mere berigende. Læberne er et af de mest attraktive områder på ansigtet, men forsømmes desværre også ofte i vores daglige hudplejerutiner

Læberne er dækket af finere, mere skrøbelig og tyndere hud. Det er også den tynde hud, der giver læberne deres røde farver, da det faktisk er blodårerne under, man kan se igennem. Men tynd hud betyder også, at vores læber hurtigere tørrer ud, flager og sprækker, når de møder stærk vind, koldt vejr, tør luft og dehydrering. Vejr og klima har derfor stor indflydelse på, hvordan huden på vores læber opfører sig. For nogle opstår tørre og irriterede læber kun i forbindelse med sygdom eller om vinteren, men for andre er irriterede læber et konstant problem. At give dine læber et kærligt boost her og der er derfor den bedste måde, du kan undgå, at de sprækker. Med vores tre simple råd guider vi dig i dette blogpost derfor til den ultimative læbeplejerutine. Tre råd, som sikrer dig bløde, sunde og stærke læber. 

hydrated skin products

Hold dem fugtede

Step 1: Rens og eksfolier

Målet er at reparere, optimere og bevare hudens fugtindhold. Derfor bør du berige dine læber med en læbepomade, som beskytter dem fra at blive skadet. woods_’ Lip Repair er det perfekte middel til bløde og fugtede læber. Lip Repair er nemlig formuleret med fugtende og regenererende ingredienser, eksempelvis naturlig hyaluronsyre, som hjælper læberne med at bevare en naturlig fugtbalance. Ved at styrke hudens fugtindhold giver hyaluronsyren tørre og skadede læber nyt liv og et sundt udseende.  

Til sidst er der ingrediensen avocadoolie, som er rig på fedtsyrer og fremmer blødhed, mens det sikrer, at læberne bevarer deres fugt. Når læberne dehydreres, trækkes fugten ud af dem, hvilket forårsager, at læberne på sigt udtørres. Derfor er det vigtigt at drikke rigeligt vand, da et lavt vandindtag kan påvirke pH-værdien i dit spyt og derved forårsage tørhed. Undgå også at slikke dine læber, når de føles tørre og hårde – selvom det kan være fristende. Når du slikker dine læber, sker der nemlig en kemisk reaktion, hvor dit spyt udtørrer huden, hvilket på et givent tidspunkt vil resultere i, at læberne mister endnu mere fugt. 

Hold dem smurte

Step 2: Brug en læbepomade, som rent faktisk virker. 

Og hvordan virker alt dette i praksis? Lip Repair virker primært ved at tilføre et beskyttende lag fedt over den tynde hud på dine læber. Den olierede formular fugter tør og irriteret hud og hjælper samtidig med at fjerne døde hudceller og urenheder. Det beskyttende lag hjælper desuden med at reducere fordampning og beskytter derfor læberne. Lad produktet synke helt ind, før du påfører endnu et tyndt lag. Lip Repair virker både som et intenst plejemiddel til tørre og skadede læber men også som en genopfriskende læbepomade. 

Hold dem sunde

Step 3: SOS til irriterende og ødelagte læber.

Målet er at holde læberne sunde. Af både sundhedsrelaterede og skønhedsmæssige årsager bør du altid være opmærksom på, hvad du putter på dine læber og hvilken pleje du giver dem, da områderne er utroligt skrøbelige. Selvom dine læber ikke viser tegn på irritation og tørhed, kan du med fordel opbygge en barriere tidligt for at forebygge fremtidig skade. Og vores økologiske læbepomade er det ideelle sted at starte (se førnævnte Lip Repair). En af de typiske grunde til at dine læber oplever irritation er, som afsløret, dehydrering. Derfor er det essentielt at bevare både hudens væskebalance samt balancen af vitaminer og mineraler for at holde den sund. At tilføre et boost vitaminer til behandlingen vil desuden styrke hudens blodcirkulation og derfor hjælpe dine læber med at generere nye hudceller, hvilket vil efterlade dem blødere og synligt sundere. 

De skader, der opstår på tørre og irriterede læber, kan være yderst smertefulde og tage flere uger om at hele. Hvis dine læber ikke reagerer på blødgørende cremer eller olier, og du oplever tørhed, smerter og sår over en længere periode, bør du overveje en endnu tykkere og mere intens læbecreme. Vores Instant Repair Balm, der er formuleret med naturligt sheasmør, er den perfekte SOS til tørre læber. Produktet virker både som en intens behandling til tør og skadet hud, men kan også bruges som en kur, hvis du påfører et tykt lag inden sengetid og lader det sidde natten over. Se hele vores udvalg her.

UNDGÅ

Undgå at rive hudflager af tørre læber, da dette kan føre til åbne sår og inflammationer. I stedet for at rive løs hud af, bør du i stedet eksfoliere dine læber med en ren vaskeklud eller en skånsom, naturlig læbeskrub. 
Psst… udover at være pænere, mere komfortabel og mere indbydende med bløde læber, ser din læbestift også bedre ud på velplejede læber. 
 • Are you inhaling toxic skincare?

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Read more
 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more