SKIN CONCERN

Urenheder og forstørrede porer

Selvom urenheder og tilstoppede porer er helt almindelige, er det stadig ærgerligt, når de saboterer vores drømme om en glat og ensartet overflade. Og selvom vi (gudskelov) ikke kan fjerne dem fuldkomment fra vores hud, findes der måder, hvorpå vi kan minimere deres udseende. 

En rutine skræddersyet til forstørrede porer/urenheder 

Reducer synligheden af dine porer, sig farvel til urenheder og fremhæv alt, du elsker ved din hud med denne stærke rutine, som er sammensat til at fremme en glødende, ensartet overflade (produkterne fremgår i den ideelle rækkefølge til din rutine): 

Forstørrede Porer

En rutine skræddersyet til forstørrede porer/urenheder 

Reducer synligheden af dine porer, sig farvel til urenheder og fremhæv alt, du elsker ved din hud med denne stærke rutine, som er sammensat til at fremme en glødende, ensartet overflade (produkterne fremgår i den ideelle rækkefølge til din rutine):  

Daily Foaming Cleanser: Hold din hud ren og frisk med 100% naturlige renseaktiver, som ikke vil forstyrre din huds naturlige balance eller olieproduktion. 

Skin Perfector 2% BHA: Egenskaberne ved 2% BHA, mælkesyre og naturligt piletræsekstrakt forenes i denne stærke formulering for effektivt at rense tilstoppede porer og efterlade en jævn, glødende overflade. 

Daily Hydra Cream: Balancerende, intenst fugtende og nærende. Behøver vi sige mere om dette musthave til alle berigende rutiner? 

Deep Cleansing Mask: Med både AHA og BHA’er er denne maske en perfekt ugentlig supplering til din rutine. Lad din hud forkæles af den dybderensende og nærende egenskaber, som vil efterlade øjeblikkelige resultater på din hud. Glat fornemmelse, tjek. Silkeblød overflade, tjek. Glødende finish, tjek! 

Hvad er forstørrede porer?

Hvad vil det egentligt sige at have forstørrede porer, og hvorfor opstår de? Vi har gjort det nemt for dig at lære din hud endnu bedre at kende: Porer er små åbninger i huden, som alle indeholder en hårsæk samt en talgkirtel, der producerer en olieret væske kaldet sebum, eller talg. Hvis talgkirtlen producerer for meget talg, og dette blandes med eks. døde hudceller eller bakterier, forstørres poren. De tilstoppede porer viser sig herefter som synlige, mørke prikker på huden. Andre almindelige grunde til tilstoppede porer kan være: Svækkelse af hudens smidighed, som regel grundet kollagentab, hvilket får huden omkring poren til at strække sig. Soleksponering og genetik kan også spille en rolle. En overproduktion af talg, som fylder poren op og får den til at strække sig.

Hvordan behandler jeg forstørrede porer og urenheder?

Da dine porer er små transportveje i din hud og ikke mindst, der hvor hårsækkene gror, er de yderst nødvendige. Og selvom du ikke kan fjerne forstørrede porer, kan en dyb, grundig rens hjælpe med at minimere deres synlighed. Dette kan gøres med en eksfoliering, da denne type behandling også vil hjælpe med at fjerne ophobning samt overflødig olie og derfor også tilbyde huden forebyggende egenskaber. Hos woods_ elsker vi at bruge en eksfolierende maske, eks. Deep Cleansing Mask, enten under eller efter et bad, da dampen hjælper med at åbne huden og gøre den ekstra modtagelig for maskens egenskaber. Andre forebyggende råd til at undgå forstørrede porer er generelt at holde din hud frisk og ren med en daglig rens, eks. vores milde Daily Foaming Cleanser samt at holde huden fugtet med en ansigtscreme, eks. vores Daily Hydra Cream, der indeholder fugtmættende hyaluronsyre, som vil holde hudens fugtindhold balanceret samt sikre dig en glat og silkeblød overflade. Sidst, men ikke mindst, er et afsluttende lag af nærende solcreme obligatorisk for at beskytte din hud mod soleksponering.

Essentielle ingredienser til at behandle forstørrede porer/urenheder

Hvis du kæmper med forstørrede porer, bør du introducere AHA’er og BHA’er for din hudplejehylde. Disse er eksfolierende ingredienser, som arbejder dybt i hudens lag for at holde den ren og rense tilstoppede porer indefra, hvorved de også effektivt forebygger potentielle urenheder. AHA’er, som står for alpha-hydroxy acids (syrer), er vandopløselige, kemiske eksfolieringer, som mest vil udføre deres magi på hudens overflade for at fjerne døde hudceller og fremme en mere glødende, ensartet hudtone. Glykol- og mælkesyre er eksempler på anerkendte AHA’er fra hudplejeprodukter, som hjælper med at efterlade huden med et glat og sundt udseende. BHA’er, eller beta-hydroxy acids, er olieopløselige, kemiske eksfolieringer, som har evnen til at penetrere dybt i huden for at rense tilstoppede porer og fjerne overflødig talg. Derfor er denne type eksfoliering også særlig fordelagtig for olierede hudtyper, da den vil hjælpe med at balancere hudens olieproduktion og derved forebygge urenheder samt pleje allerede-eksisterende urenheder og ujævnheder.