SKIN CONCERN

Rosacea/rødme

Vi kan alle rødme ind imellem, hvad end det er grundet humørsvingninger, aktive ingredienser i vores produkter eller motion. Men for nogle er inflammation, irritation og rødme et regulært problem, der forårsager både smerte og ubehag og derfor påvirker både deres selvtillid og velvære. Ønsker man at afhjælpe rødmen og inflammation i huden, giver det derfor god mening at gøre sig klogere på, hvad der er årsagen samt hvordan man bedst behandler det. 

En rutine skræddersyet til rosacea/rødme 

Når du kæmper med hud, der er tilbøjelig til reaktioner, kan en simpel rutine med nærende, beskyttende og styrkende ingredienser gøre hele forskellen (produkterne fremgår i den ideelle rækkefølge til din rutine): 

Rosacea

En rutine skræddersyet til rosacea/rødme 

Når du kæmper med hud, der er tilbøjelig til reaktioner, kan en simpel rutine med nærende, beskyttende og styrkende ingredienser gøre hele forskellen (produkterne fremgår i den ideelle rækkefølge til din rutine): 

Daily Foaming Cleanser: En skånsom rens med 100% naturlige renseaktiver, som hjælper med at holde huden ren og frisk uden at forstyrre dens naturlige fugtbalance.  

Vitamin E Serum: Et næringsrigt serum, som hjælper med at beskytte huden mod forurening og soleksponering og samtidig styrker huden. 

Niacinamide Lifting Mist: Med barriere-styrkende, beroligende og beskyttende egenskaber er dette produkt ideelt til at behandle og forebygge rødme og irritationer – og skabt i den perfekte taskestørrelse til et boost, når din hud kalder på ekstra pleje.  

Daily Hydra Cream Sensitive: En parfumefri, let creme, som styrker huden med gennemfugtende hyaluronsyre, beroligende aloe vera og balancerende actibiome, som fremmer et sundt miljø på huden. 

Hvad er rosacea?

Rosacea er en kronisk, inflammatorisk hudtilstand, som viser sig i symptomer som rødme, blodsprængninger og hos nogle udslæt og bumse-lignende knopper. Symptomerne kan variere fra hud til hud, og tilstanden er karakteriseret ved tilbagevendende reaktioner. Miljømæssige faktorer, emotionelle udsving, soleksponering, alkohol samt din diæt er alle eksempler på elementer, der kan påvirke og forværre rosacea-reaktioner. Grunden til rosacea er stadig ukendt, men man formoder, at tilstanden forårsages af en kombination af miljømæssige faktorer og genetik. Dette betyder dog ikke, at rosacea altid er årsagen til, at din hud rødmer. Eksempelvis kan allergiske reaktioner eller processen, hvori din hud vænner sig til en ny ingrediens, også være almindelige grunde til, at huden rødmer. Hvad der er essentielt, er at bemærke alvorligheden samt hvor ofte, reaktionen opstår.

Hvordan behandler jeg rosacea og rødme?

Som nævnt kan rosacea ikke kureres. Dog er det essentielt at undgå førnævnte faktorer, som kan forværre din huds symptomer. Hvis du mistænker, at du har rosacea, vil vi altid anbefale, at du konsulterer en hudlæge for at få råd om din specifikke hudtype og dens tilstand. Udover at være opmærksom på dine omgivelser, stressniveau og hvad du udsætter din hud for, findes der også nogle ingredienser, som kan hjælpe med at berolige rødme og irritationer i din hud, hvilket kan fremme en ensartet hudtone.

Essentielle ingredienser til at minimere rødme

En samling af beroligende ingredienser hører til din hudplejehylde, hvis du ofte kæmper med rødme eller irritationer. Introducér nogle af vores favoritter til din hudplejerutine: Aloe vera er kendt for sine antiinflammatoriske og beroligende egenskaber, og er derfor en essentiel ingrediens til at behandle irriteret hud. Vitamin E har reparerende og forebyggende egenskaber, da ingrediensen effektivt hjælper med at beskytte huden mod frie radikaler og samtidig minimerer rødme for at efterlade en jævn overflade. Niacinamide er en anerkendt ingrediens af adskillige årsager. Med sine evner til at hjælpe med at dulme inflammation og minimere rødme er den særlig fordelagtig til at behandle eksem og rosacea. BHA, eller salicylsyre, har også vist lovende egenskaber i behandlingen af rødme og rosacea, da denne eksfolierende ingrediens er kendt for sin evne til at udligne hudtoner og teksturer.