Vinter hudpleje: Sådan bevarer du din glød

WINTER SKINCARE: KEEP IT SMOOTH, KEEP IT GLOWY

Som temperaturerne begynder at falde, vil mange opleve, at også deres hud vil mærke til vintervejrets effekter. Kold vind, lav luftfugtighed og varmere indeklima kan efterlade huden med den tørre, trætte og stramme fornemmelse, mange af os kæmper med i den kolde sæson. Men ingen grund til panik – med den rette hudplejerutine kan du holde din huds barriere stærk og modstandsdygtig. 

Og en stærk barriere vil nemmere kunne forebygge sæsonpræget skade og bevare sit sunde, glødende udseende. Alt, du skal gøre er, at vælge de rette produkter. Men det er måske letteres sagt end gjort – for hvad betyder "de rette produkter"? Netop dette afdækker vi i dette blogpost, hvor vi dykker ned i nogle af de mest essentielle midler til at holde din hud stærk og sund igennem vinteren.

Gengæld tjenesten: Hold din barriere beskyttet

Din huds barriere fungerer som et skjold, der har to funktioner: 

1) at beskytte dig og din hud mod udefrakommende trusler, som skadelige bakterier og forurening.

2) at indkapsle fugt i huden og forebygge fugttab i løbet af dagen.

Den tørhed og irritation, som de fleste af os (desværre) oplever i vintermånederne, er ofte et resultat af en barriere i ubalance, som er blevet slået ud af kurs af de skrappe vejromstændigheder. For at forebygge, at disse symptomer vinder indpas på vores hud, er det vigtigt at fylde vores daglige ritualer med plejende og styrkende ingredienser.

En skånsom, fugtgivende rens bør (altid) være en fundamental del af enhver hudplejerutine. Vi elsker især vores vitaminrige Cleansing Balm i den kolde sæson, da den med sin cremede konsistens nemt fjerner make-up og ophobning af snavs og toksiner for at efterlade et rent og silkeblødt resultat. Formularen er beriget med 100% naturlige vaskeaktiver, som effektivt renser huden uden at forstyrre dens naturlige balance og olier.

Fugtgivende og skånsomme ingredienser er altså nøgleord, når det kommer til at holde din barriere beskyttet. Derfor kan du også komme langt med en nærende dagcreme, idet din huds fugtindhold spiller en afgørende rolle for både din huds overordnede sundhed og udseende. Ingredienser som hyaluronsyre, næringsstoffer og fedtsyrer kan du med fordel have på radaren, når du skal vælge din dagcreme, da disse komponenter arbejder sammen i huden for at forebygge fugttab, eller trans epidermal water loss. Du kan finde den fulde ingredienskomposition i vores multifunktionelle dagcremer, som leverer øjeblikkelig og langvarig fugt for at efterlade din hud med en glat og silkeblød overflade. Vores Ultra-Rich Cream er det ideelle valg til dig, der kæmper med tør og irriteret hud. Med sin berigende kombination af niacinamide, hyaluronsyre og vitamin C vil denne næringspakkede creme berige enhver hudplejerutine – især i vintermånederne, hvor vores huds fugtindhold har tendens til at dale.

Eksfoliering + fugt = den ideelle kombination

De fleste ved, at det er vigtigt at holde huden fugtet – især om vinteren, hvor huden er mere udsat for udtørrende vejromstændigheder. Men vidste du, at en skånsom, ugentlig eksfoliering også kan være et essentielt  middel til at opnå glødende vinterhud?

Her er eksfolierende ingredienser som alpha hydroxy acids (AHA'er) og beta hydroxy acids (BHA'er) især fordelagtige, da disse renser hudens overflade for døde hudceller og samtidig dykker dybt ned i hudens lag for at oprense tilstoppede porer og fremme en glat og ensartet overflade. Vi elsker vores Deep Cleansing Mask hele året – men især når det bliver koldt udenfor. Denne silkebløde kulsmaske er formuleret med en højaktiv kombination af AHA'er og BHA' for at rense dybt i hudens lag samt accelerere hudens cellefornyelsesproces for at bringe friske, sunde hudceller til overfladen, som vil efterlade huden med en sund glød.

Og vores måske vigtigste råd: Spring ikke din solcreme over, bare fordi det er koldt og skyet udenfor. Især ikke, hvis du netop har eksfolieret din hud. Når du eksfolierer, fjerner du også det yderste lag af døde hudceller, hvilket kan efterlade din hud mere sensitiv overfor solens stråler. Et nærende lag solcreme er derfor altid en god idé – også om vinteren.  

Bevar sommergløden

... med vores Sun Drops! Vi behøver ikke sige meget om disse naturlige tanning dråber. Disse naturlige tanningdråber er formuleret med fugtgivende sodium PCA og sukker-udvundne tanning-ingredienser, som efterlader huden med en solkysset glød. Tilføj et par dråber til din dagcreme eller påfør dem direkte på huden og lad dråberne arbejde med din unikke hudtone.

Beskyt og fugt din hud – fra top til tå

Lad ikke din hudplejerutine stoppe ved dine kraveben. De fleste af os ved, at det kolde, tørre vejr kan medføre alt fra tørhed og irritation til smertefulde sårdannelser – og dette gælder også for huden fra skuldrende og ned. 

Derfor har vi hos woods_ gjort det nemt at fuldende dine baderitualer. Vores kollektion af nærende kropspleje er formuleret med nærende ingredienser, der arbejder for at holde din hud beskyttet og balanceret igennem den kolde sæson.

Rens først huden med vores milde Soothing Body Wash, som er formuleret med amaranth ekstrakt, en plante rig på squalene og lipider, som modvirker tørhed og irritation samt højaktive antioxidanter takket være det høje indhold af vitamin E. Med sine planteudvundne renseaktiver skaber denne body wash et blødt, tæt lag skum, som skånsomt renser huden for snavs og ophobning.

Følg op med vores vitaminrige Niacinamide Repair Body Lotion, som er beriget med næringsstoffer, blødgørende sheasmør og 5% niacinamide, som især er elsket i hudplejeverdenen for sine barriere-styrkende ingredienser. Hvis din hud kalder på ekstra fugt, kan du med fordel tilføje vores Nourishing Body Oil til dine rutiner; en naturlig olie, som er spækket med genoprettende, beroligende og fugtgivende ingredienser.

Drik rigeligt vand  – ja, det er lige så vigtigt om vinteren

Om vinteren har folk tendens til at undervurdere deres behov for at drikke vand, fordi de måske ikke føler sig så tørstige, som de gør i sommerens varme. Men koldt vejr og varmt indeklima kan stadig bidrage til at dehydrere både os og vores hud.

Om vinteren er vi som regel mere tilbøjelige til at række ud efter de varme drikkevarer fremfor et glas vand.

Som vi alle ved, er der adskillige fordele ved at drikke en masse vand. For din hud betyder det, at du opfylder dens fugtdepoter, hvilket gøre den mere fyldig og spændstig, hvilket kan hjælpe med at afværge tørhed, irritation og tidlige alderstegn. For ikke at tale om, at velfugtet hud vil have det glatte udseende og bløde fornemmelse, vi elsker. 

Så husk at række ud efter et glas vand imellem dine kopper varm kakao!

 • Are you inhaling toxic skincare?

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Read more
 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more