De bedste og værste hudpleje trends i 2023

Skincare trends of 2023: Our fave & no-gos

Hos woods_ mener vi ikke, at hudpleje skal være baseret på trends. I stedet er de bedste produkter blevet testet, afprøvet og formuleret af eksperter for at fremme de bedste resultater gang efter gang – ifølge os.

Men ak, nogle gange kan internettet også narre os. Derfor gennemgår vi også i dette blogposts nogle af de trends, som kan få dig til at gøre din hud en bjørnetjeneste. For vi lærer af vores fejl – men lad os efterlade dem i 2023 med resten af vores mindre-gode beslutninger. Lad os blive klogere sammen!

Farvel for evigt

2023 har på mange måder været et år i oplysningens tegn – især når det kommer til ingredienser og hudpleje-behandlinger, som har oversvømmet vores sociale medier. Men nogle gange er vi nødt til at begå fejl for at kunne lære af dem. Vi har især bemærket nogle, lad os sige tvivlsomme gør-det-selv praksisser, som har sendt kuldegysninger ned ad vores nakke. Her er de gør-det-selv behandlinger, vi ikke selv ville udsætte vores hud for.

Hjemmelavede, skrappe scrubs

Fra at påføre bestemte kropsvæsker på dit ansigt til at bruge hudplejeteknologi derhjemme. Mens nogle typer gør-det-selv hudpleje helt sikkert både kan spare dig penge og tilbyde masser af fordele til din hud, er det virkelig vigtigt at være opmærksom på hvilke ingredienser, du behandler din hud med, så du undgår skader og at forstyrre dens naturlige processer. Ofte kan du opnå de samme resultater med et mere skånsomt produkt, som er formuleret til at behandle netop den problematik, din hud kæmper med.

Og hjemmelavede scrubs er ingen undtagelse. Eksempelvis har mange brugt kaffegrums som en type mekanisk eksfoliering for at fjerne døde hudceller fra huden. Og det er ikke forkert, at den kan hjælpe med at eksfoliere hudens overflade – men konsekvenserne kan være hårde for din hud. Kaffegrums har nemlig skarpe kanter, som kan danne micro-tears, det vil sige små rifter i hudens væv, som kan forårsage irritation og efterlade huden mere disponeret for skadelige bakterier. Som om det ikke var nok, kan kaffegrums og andre materialer, der ofte bruges til hjemmescrubs, tilstoppe porerne og derfor give dig det modsatte resultat af det, du ønskede. Så hvis du spørger os, er mulige fordele ikke er risiciene værd.

At dampe ansigtet

Vi forstår godt, at det kan lyde fristende at dampe ansigtet efter en lang dag. Men selvom behandlingen kan føles afslappende for dig, kan den altså være meget stressende for din hud. At dampe dit ansigt kan faktisk bidrage til både tørhed og irritation, fordi dampen simpelthen kan udtørre din huds naturlige olier. Derudover kan varmen føre til, at dine blodkar udvider sig, hvilket kan efterlade huden rød. Så vi ville ikke anbefale at tilføje dette ritual til dine sparitualer. Nogensinde.

At bruge citron og andre citrusfrugter direkte på huden

Citron og andre citrusfrugter kan tilbyde din hudpleje mange fordele – men det betyder ikke, at du skal påføre dem direkte til din hud. Citron indeholder et højt indhold af vitamin C og citronsyre, som er kendt for sine evner til at lysne huden og behandle urenheder. Disse fordele har også ført til, at mange bruger frugterne som en naturlig, hjemmelavet behandling – desværre ubevidste om de mulige bivirkninger, som blandt andet indebærer irritation og øget risiko for solskade, fordi huden efterlades mere sensitiv overfor Uv-stråling.

Med andre ord: Hvis du ønsker at opleve de skønne effekter fra citrusfrugter på din hud, anbefaler vi at holde dig til produkter, som er formuleret til at behandle de problematikker, din hud oplever – med sikre ingredienskoncentrationer.

Vejen til glad og sund hud

Vi er glade for at kunne meddele, at der har været en masse god hudpleje, som har fået velfortjent opmærksomhed igennem 2023, og det har derfor været udfordrende at vælge vores vindere. Alligevel føler vi ikke helt, vi kan gå videre uden at nævne niacinamide, skinimalism og kollagen-fremmende ingredienser, som fortsat opretholder deres popularitet. Når det så er sagt, har vi tre andre trends, vi også håber forbliver i spotlightet.

Cleanical skincare

Du har måske ikke hørt termen før, men du kender helt sikkert til filosofien bag den. Hos woods_ er vi så vilde med denne tilgang, at vi endda har dedikeret et helt blogpost til det. Kort sagt beskriver termen cleanical skincare en sammenføring af rene og videnskabs-baserede ingredienser, som er både effektive, sikre og sunde for din hud.

Det, du putter på din  hud, vil på et givent tidspunkt blive en del af dit system, og det er derfor vigtigt altid at tjekke dine produkters ingredienslister for at sikre dig, at du kun forkæler din hud med de bedste ingredienser – den fortjener intet mindre.

Multifunktionelle produkter

Som konceptet minimalisme bliver mere og mere synligt i manges klædeskabe, hudplejerutiner og generelle livsstile, har multifunktionelle produkter også opnået mere og mere popularitet. Med andre ord er den 12-step rutine, som engang var alfa omega, blevet erstattet af en simpel men effektiv rutine med højaktive produkter, der tilbyder adskillige fordele.

Og disse behøver ikke kun være for vores hud – det viser sig nemlig at nogle hudplejeprodukter også kan være berigende for dit hår eller virke som make-up løsninger. Besøg vores blogpost Multifunktionel hudpleje: dine produtkers hemmelige effekter for at lære mere om de hemmelige fordele ved udvalgte woods_ produkter.

Retinol, retinol, retinol

Retinoler, som er udvundet af vitamin A, er populære i hudplejeverdenen takket være deres mangeartede fordele. Med evnen til at forbedre hudens generelle sundhed ved at stimulere cellefornyelsesprocessen, fremme hudens kollagenproduktion, modvirke urenheder og at minimere hyperpigmentering og mørke pletter forstår vi godt, at de har vundet indpas i manges rutiner. Vi har set mange hudpleje-influencere fortælle os om fordele ved retinol, og vi lutter øren!

Har retinol fået plads i din rutine endnu? Oplev de mange fordele ved vitamin A med vores Vitamin A Treatment Cream – læs mere om dem i vores blogpost Resultater din hud har ventet på – mød Vitamin A Treatment Cream.

 • SPF dos & don'ts: How to protect your skin

  Få mest ud af din spf

  Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

  Få mest ud af din spf

  Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

  Read more
 • Are you inhaling toxic skincare?

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Read more
 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more