Sådan forebygger du tørre læber

Plump lips through every season

Fra at tale og spise til at udtrykke vores følelser med et smil –vores læber udgør en central del af vores udseende og hele vores hverdag. Alligevel undervurderer vi ofte betydningen af at pleje denne sårbare del af vores ansigt – og sandheden er, at de kræver (og fortjener) lige så meget kærlighed og opmærksomhed som resten af vores hud.

I denne artikel dykker vi ned i vigtigheden af læbepleje og udforsker de forskellige faktorer, der kan påvirke deres sundhed og udseende. Og så deler vi selvfølgelig vores bedste tips til, hvordan vi holder vores læber bløde, fyldige og sunde – uanset sæsonen.

Hvorfor du ikke må forsømme læbepleje

Huden på vores læber er tyndere og derfor også ofte mere udsat end andre områder af vores krop. Af samme grund vil vores læber også ofte være mere modtagelige overfor de skadelige effekter af UV-stråling, kulde og andre udefrakommende trusler. Derfor er det også ærgerligt, at mange tenderer til at springe læbeplejen over i deres daglige rutiner – for vi er alle sammen bevidste om det ubehag, der følger med smertefulde sprækker, revner og tørhed i læbeområdet.

Selvom vi ofte forbinder skade på læberne med de kolde og udtørrende vintermåneder, kan sommermånederne lige så vel sætte sit præg på dem. Solskoldning på læber kan for eksempel føre til blister, hævelser eller sårdannelser, mens dehydrering kan føre til udtørring, sprækker og andre nej-tak symptomer på den varme sæson. Derudover kan faktorer som bakterier, der transporteres til læberne fra vores fingerspidser, eller den kemiske reaktion i fordampningen af spyt være med til at medføre disse reaktioner – uafhængigt af sæsonen. 

Først og fremmest handler det derfor om at tildele det sårbare læbeområde den opmærksomhed, det har brug for. Vores læber er trods alt en central del af vores ansigt og kan derfor have stor betydning for både vores selvtillid, komfort og velvære. Den bedste pleje til dine læber indebærer regelmæssig fugt, beskyttelse med solfaktor, og så kan jævnlige eksfolieringer også være fordelagtige for at fjerne døde hudceller og efterlade læberne med et glattere, mere fyldigt udseende.

Mineralske olier i læbeprodukter

Mineralsk olie er en type substans, der kan findes i en stor del af kosmetiske produkter på markedet, og som har været midtpunktet i flere diskussioner grundet spørgsmålstegn ved ingrediensens indhold og effekter. Kontroversen omkring mineralske olier i læbeprodukter drejer sig typisk om risikoen for, at skadelige partikler (som MOSH og MOAH) er til stede i formularen og derfor udgør en indtagelsesrisiko.

Problemet er, at mineralske olier er gode til at give dig en idé om, at de faktisk forbedrer og behandler tørhed – men sandheden er desværre en anden. Du kan læse meget mere om denne problemstilling i vores blogpost Indånder du toksiner fra din hudpleje?

Men det her er ikke os, der prøver at fortælle dig, at du skal undvære dine læbepomade. Tværtimod vil vi gerne pege dig i retningen af nogle af vores favoritter, når det kommer til formularer, der både tilbyder øjeblikkelige og langvarige effekter.

Øjeblikkelige og langvarige resultater: Mød vores læbeplejeprodukter

Hos woods_ finder du to forskellige læbeplejeprodukter, som begge arbejder aktivt i huden for at forbedre dens tilstand og udseende.

Lip Repair

Vores Lip Repair er formuleret med økologisk bivoks, som skaber en beskyttende barriere på huden og samtidig beroliger og nærer den. Derudover er formularen beriget med fugtgivende hyaluronsyre, som trænger dybt ind i huden for at holde den fugtmættet indefra og ud samt forhindre fugttab.

På denne måde fungerer vores Lip Repair ikke alene som et skjold mod udefrakommende faktorer, der kan udtørre eller skade læberne, men tilføjer også den nødvendige pleje, huden har længtes efter. Resultatet er silkebløde og fyldige læber, der er kommet for at blive.

Og nævnte vi, at den er tilført en blanding af nordiske bær, der samtidig nærer og beroliger læberne under behandlingen?

Instant Repair Balm

Endnu en kandidat til din samling af plejende læbeprodukter: vores ultra-nærende Instant Repair Balm er skabt på en kombination af sheasmør – en ingrediens, som er spækket med beroligende, beskyttende og regenererende fedtsyrer – og nordiske bær, der beskytter og beroliger huden.

Grundet de alsidige, reparerende egenskaber kan du også finde formularen i en jumbo-udgave med vores Repair Body Balm, som er perfekt til enhver hudpleje SOS, der skulle opstå på farten.

Konklusionen? Vores læbeplejeprodukter leverer både øjeblikkelige og langvarige effekter, som du (og dine læber) kan regne med.