Den rette pleje til kombineret hud

Caring for combined skin: Our best tips

Huden kan til tider være kompleks – og det samme kan hudpleje. Og det gør det bestemt ikke nemmere, hvis forskellige områder af din hud opfører sig forskelligt.

I dette blogpost afdækker vi de typiske kendetegn på, at du har kombineret hud, og hvordan du bedst kommer i mål med at tilpasse din hudplejerutine til din huds forskelligartede behov.

Hvad er kombineret hud? De typiske karakteristika 

At din hudtype er kombineret betyder, at nogle områder af din hud, typisk din T-zone, er olierede, mens andre områder, typisk dine kinder, vil være mere til den tørre side. Begge reaktioner opstår som resultat af en ubalance i din huds naturlige olieproduktion. Kombineret hud er en hudtype, hvilket vil sige, at den er genetisk – dog kan tilstanden blive påvirket af eksempelvis hormonelle udsving eller miljømæssige faktorer.  

Mange oplever desværre, at det kan være udfordrende at finde den perfekte rutine til kombineret hud, for på den ene side vil man gerne undgå tør og flagende hud på for eksempel kinderne, men på den anden side ønsker man heller ikke at fremprovokere urenheder på den i forvejen olierede hud. Det handler derfor om at finde den gyldne middelvej med produkter, der både behandler og samtidig arbejder for at stabilisere din huds olieproduktion – og det er her, vi kommer ind i billedet.  

Balancerende og skånsomme ingredienser er vejen til sund hud

Hudplejeverdenen kan være lidt af en jungle, og det kan til tider være svært at navigere mellem fup og fakta, tomme løfter og forvirrende markedsføring. Hvis du vil finde produkter, der gør en reel forskel for din hud, skal du dykke ned i ingredienslisterne – det er nemlig i formularen, at magien sker. Så lad os gennemgå nogle af de mest essentielle steps i enhver rutine til kombineret hud og de ingredienser, der rent faktisk giver resultaterne, vi drømmer om.  

I løbet af dagen kan huden opsamle en masse skidt, bakterier, make-up og forurening. Det er derfor vigtigt at rense huden dagligt for at sikre sig, at effekterne ikke får lov til at sætte ind. Generelt anbefales det, at du holder dig til at rense din hud én gang dagligt, så du ikke forstyrrer din huds naturlige olieproduktion. Derudover er det altid en god idé at gå en bue uden om skrappe sulfater (SLS/SLES) – især hvis du har tendens til tør hud. På ingredienslister kaldes disse henholdsvis sodium laureth sulfat og sodium lauryl sulfat. Det bedste alternativ til disse er naturlige renseaktiver, som holder huden ren og frisk uden at efterlade den stramme fornemmelse, mange af os desværre kender fra de skrappe sulfater.  

Vores Daily Foaming Cleanser er sammensat med beroligende, fugtgivende ingredienser samt 100% naturlige renseaktiver udvundet fra kokosnød, der skånsomt fjerner snavs og ophobning. For ren hud er glad hud – og ingen rutine er komplet uden en god rens.  

Derudover kan en enten ugentlig eller daglig eksfoliering hjælpe med at adressere og modvirke urenheder, da denne type behandling effektivt oprenser hudens porer og fjerner døde hudceller. Vores Skin Perfector 2% BHA er det perfekte match til olierede eller kombinerede hudtyper, der måske har tendens til urenheder. Takket være tilsætningen af nøgleingrediensen salicylsyre (BHA), som kemisk eksfolierer huden for at rense for toksiner, snavs og urenheder, fremmer produktet effektivt en jævn hudtekstur, mens det både modvirker eksisterende og fremtidige urenheder.  

Og ja, alt hud har brug for fugtighedscreme – det handler ”bare” om at vælge den rette (hvilket nogle gange er lettere sagt end gjort). Desværre tror mange fejlagtigt, at hud med en del overflødig olie ikke har behov for ekstra fugt – men faktisk er sandheden det modsatte. En god fugtighedscreme kan nemlig hjælpe med at stabilisere hudens olieproduktion og derfor forebygge overproduktionen af olie. Vores Daily Hydra Cream er skabt med en let formular, som hurtigt penetrerer huden med fugtmættende hyaluronsyre og samtidig tilfører huden actibiome; en intelligent sammensætning af forskellige komponenter, som aktivt genopretter hudens pH-balance og naturlige forsvar, så huden efterlades mere balanceret og modstandsdygtig overfor skade.  

Find en 3-step, 5-step eller komplet rutine til kombineret hud på vores hjemmeside. Med disse produkter opnår du ikke blot en behandling, der lindrer øjeblikkelige symptomer, men også en dosis af ingredienser, der faktisk går ind og forbedrer og styrker din huds naturlige egenskaber, så den vil være sundere og mere modstandsdygtig fremover.