Forbered din hud på foråret

spring skin

Foråret er officielt ankommet! Vejret bliver varmere, himlen bliver blå, og solen titter frem. Derfor vil vi selvfølgelig forberede vores hud bedst muligt på den kommende sæson, for at få den til at se så sund og glansfuld ud som muligt. Hvis du drømmer om en sund glød henover foråret, bør du tilføje en eksfolierende scrub til dine rutiner. Der er noget helt særligt ved den måde, din hud føles efter en eksfoliering – det er næsten som om, at du sender huden tilbage til dens naturlige, friske tilstand. Ligesom en forårsrengøring! 

Ønsker du at lære de mange fordele ved at bruge en ansigtsskrub, samt hvorfor du bør gøre dette til en stabil del af dine skønhedsritualer? Så læs med! 

 Regenerering af huden

Ligesom cellerne i vores krop fornyer og regenererer huden også sig selv. Som vi bliver ældre, sænkes denne fornyelsesproces, hvilket også sker grundet andre faktorer såsom vores livsstil og gener. Samtidig bliver de naturlige enzymer i vores krop, som fjerner de døde hudceller, også mindre effektive med tiden. 

Dette svækker vores huds evne til at reflektere lys, hvilket vil resultere i en mat og ujævn overflade. Vi kan ikke bekæmpe tiden, men noget vi kan gøre, er at tage os godt af vores hud og derved forhindre tidlige alderstegn.

exfoliate and scrub

Hvorfor bruge en scrub?

Når vi eksfolierer og bruger en scrub, fjerner vi gamle og døde celler fra vores huds overflade for at gøre plads til nye og sunde celler. Ved at eksfoliere og massere huden giver du iltrigt blod mulighed for at strømme til hudens overflade og derved nære og forfriske din hud. Denne proces fremmer produktionen af nye hudceller og generel cellulær sundhed. Udover at efterlade dig med frisk og glansfuld hud kommer en god scrub dermed med en lang liste af fantastiske fordele, som vi vil dykke nærmere ned i nedenfor. 

5 fantastiske fordele ved at scrubbe – og dette er blot nogle af dem! 

1. Det renser tilstoppede porer 
Vores hud udsættes hver dag for udefrakommende trusler såsom hårdt vejr, forurening i luften og andre bakterier. Dette kan forårsage at døde hudceller, skidt og overskydende olie samler sig og tilstopper vores porer, hvilket kan udvikle sig til forstørrede porer og urenheder. Hvis du ikke eksfolierer, kan du derfor risikere, at urenhederne sætter sig fast under den døde hud, hvilket kan give værre reaktioner. 

2. Det fremmer blodcirkulation 
Når du eksfolierer med en scrub aktiverer du huden indefra og ud ved at stimulere blodcirkulationen. Udover at fremme cirkulationen i huden stimulerer du også lymfedrænage – med andre ord hjælper en scrub huden med at komme af med gamle giftstoffer.  

3. Det hjælper andre hudplejeprodukter til at penetrere dybere 
At have ren hud fri for tilstoppede porer og døde hudceller tillader, at dine andre produkter, såsom sera, skintonics og fugtighedscremer, kan penetrere endnu dybere og arbejde mere effektivt i huden. På den måde vil du få meget mere ud af produkterne på din hylde, og de vil også have synligere effekt.  

4. Forbedrer hudtekstur og udjævner hudtonen
Eksfoliering har, som forklaret, mange fordele og kan også hjælpe med at booste din huds overordnede glød. Bruger du en eksfolierende scrub jævnligt, vil du derfor ikke blot opdage en forbedring af din hudtekstur, men vil også efterlade din hud blødere og mere ensartet.
5. Før du eksfolierer  
Det er altid en god idé at bruge en rens eller toner, før du eksfolierer, så du er sikker på, at alt overfladisk skidt og snavs er fjernet, så huden er klar til at modtage de nærende ingredienser fra dine følgende produkter. 

Hvor ofte

Da en eksfolierende scrub er mere intens end andre trin i din hudplejerutine, bør du bruge den med omhu og i overensstemmelse med din hudtype. Folk, som tenderer til at have mere tør og sensitiv hud, bør starte forsigtigt ud ved at bruge en scrub en eller to gange om ugen. Personer, som tenderer til at have kombineret til olieret hud, kan bruge en scrub lidt oftere – omkring tre gange om ugen – og justere efter hudens reaktion. Vi har alle forskellig hud og reagerer forskelligt på produkter, så at finde en god eksfolieringsrutine, som virker for dig, er essentielt, hvis du vil have ultra-blød hud. 

Vores milde Deep Cleansing Scrub er perfekt til dig, som ønsker en skånsom men effektiv eksfoliering og tilbyder huden en berigende kombination af aktive ingredienser. Denne scrub består af fine korn af naturlige vulkansten, som forsigtigt polerer huden og fjerner uønskede urenheder. De små korn hjælper med at fjerne døde hudceller og frigør tilstoppede porer uden at fjerne hudens naturlige olier.

Glykolsyre – et multimirakel

Når du vælger en scrub, er en af de bedste ingredienser, du kan støde på, glykolsyre. woods_' Deep Cleansing Scrub indeholder glykolsyre, hvilket er en super effektiv kur, som ikke blot tiltrækker fugt udefra, men også fugter huden i sig selv. Derudover er glykolsyre også en frugtsyre, som skånsomt peeler huden kemisk peeler, hvilket stimulerer formeringen af nye hudceller, mens den bevarer hudens fugtbalance (hvilket gør vores eksfolierende scrub ideel til tør hud). 

Når glykolsyre har fundet vej ind i porerne, frigør det urenheder for at efterlade huden ren og frisk. Det er derfor en god idé at lade din scrub sidde i 1-2 minutter, så syren kan arbejde sig dybt ind i huden. Med sin effektive formular behandler ingredienserne ikke blot urenheder men behandler også hyperpigmentering, modvirker en træt og kedelig overflade, og forebygger samtidig tidlige alderstegn som fine linjer og rynker. 

deep cleansing scrub and energizing scrub

Glem ikke

Det er vigtigt at følge op med et serum og en creme eller gel efter at have eksfolieret huden, da disse vil nære og fugtgive den nyligt afdækkede hud og beskytte dens fugtbalance. At bruge en nærende og genoprettende creme som woods_' Daily Hydra Cream vil derfor efterlade din hud balanceret, fugtmættet og klar til dagen! 
… Du burde efterhånden ikke behøve mange flere argumenter til, hvorfor du burde gøre en scrub til en del af din hudplejerutine. Så hvis du vil have din hud til at se bedst muligt ud 24/7 og opnå den strålende, sunde glød, vi alle drømmer om – så begynd at eksfoliere!  

Psst… At lade din scrub sidde, når du tager et bad, har 2 essentielle fordele; 1: Et varmt bad åbner porerne og tillader scrubbens nærende og rensende ingredienser at penetrere dybere og mere effektivt i huden. 2: At slå to fluer med ét smæk ved at inkludere en scrub i badet, hvor du alligevel renser din hud – det bliver ikke mere praktisk!  

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more