De bedste og værste hudpleje trends i 2022

Skincare Trends 2023

Et nyt år er lig med nye begyndelser – så lad os sikre os, at vi starter 2023 bedst muligt. I dette blogpost tager vi et kig på nogle af de bedste hudpleje trends i 2022, som vi tager med os ind i det nye år og reflekterer samtidig over nogle trends, som var mindre gode – mildest talt. Målet? At sikre dig den bedste rutine muligt. 

Så lad os tage et kig ind i krystalkuglen...

 

3 TRENDS VI EFTERLADER 

FARVEL SLUGGING  

Slugging tog vores TikTok for you-pages og Instagram-forsider med storm i løbet af 2022. Trenden går ud på at dække din hud med et petrolatum-baseret produkt, som du lader sidde over natten for så derefter angiveligt at vågne op med gennemfugtet og silkeblød hud. 

Mens problemet ikke handler så meget om ritualet selv, går det virkelig galt, når man begynder at anbefale den til alle hudtyper. Selvom petrolatum-baserede produkter er kendt for at være for tykke til at tilstoppe porerne, kan det skjold, de danner på huden, risikere at indkapsle ikke blot næringsstoffer men også skidt samt alle hudens naturlige olier, hvilket kan forårsage urenheder og tilstoppede porer.   

At anbefale denne trend til olierede hudtyper, som tenderer til urenheder, kan derfor føre til (drastisk) mere skade end gavn – og hvis du kæmper med tør hud, der har brug for et boost, ville vi altid anbefale at række ud efter en nærende maske fremfor at overvælde din hud med nye, intense eksperimenter. 

SLUT MED TANDPASTA PÅ URENHEDER 

Tandpasta på urenheder er en trend, der har rødder langt tilbage i tiden – og alligevel har den stadig ikke fundet vej ud af mange menneskers rutiner. Det værste af det hele? Trenden anbefaler ikke engang en specifik tandpasta – faktisk kan du ifølge trenden bruge hvilken som helst. 

Hvad man skal være opmærksom på er, at mange tandpastaer indeholder ingredienser, som kan skade huden og gøre urenhederne værre ved at irritere dem. Derfor anbefaler vi altid, at du rækker ud efter behandlende produkter, som er specifikt formuleret til at bekæmpe urenheder – for i dette tilfælde er DIY kure sjældent bedre. 

KONTURERE MED SOLCREME 

Ja, det er så slemt som det lyder. Desværre har denne trend domineret mange af vores sociale medier i 2022, hvilket peger på, at mange derude har udsat deres hud for dette skadende ritual. At konturere (fremhæve dele af ansigtet) med solcreme indebærer at påføre solcreme med lavere faktor (eller ingen overhovedet) på alle de områder af dit ansigt, du normalt ville fremhæve med make-up – eksempelvis dine kindben. Målet er at opnå en dybere farve på disse områder, hvilket skulle give denne fremhævende effekt. 

Vi synes, bagslaget ved denne trend er rimelig åbenlyst, men lad os alligevel opsummere det: Mere eksponering er lig med mere skade på huden, hvilket potentielt kan føre til reaktioner som tidlige tegn på aldring, solskoldninger og endda kræft i ekstreme tilfælde. Kort sagt: Det er ikke hypen værd. 

3 TRENDS VI TAGER MED VIDERE 

DOUBLE CLEANSING – DOBBELT SÅ BERIGENDE 

Der findes ikke noget bedre end en grundig rens for at vaske dagen væk og forberede dig selv på en god nattesøvn. Og selvom double cleansing er blevet populært, tror vi på, at dette essentielle ritual ikke har nået sit højdepunkt endnu. En nærende double cleansing er en todelt proces: Først renser man huden med en oliebaseret rens for at fjerne make-up, solcreme og andet skidt. Derefter renses huden med en vandbaseret rens for at rense de dybe lag fra forurening, ophobning af bakterier og urenheder. Vi elsker at kombinere vores oliebaserede og vitamin-berigede Cleansing Balm med vores vandbaserede og forfriskende Daily Foaming Cleanser til formålet. 100% naturlige renseaktiver, 100% berigende.

GODDAG, GUA SHA 

Lad os være ærlige: Selvpleje har altid været og vil altid være på alles agenda – som det burde. 2022 satte velfortjent spotlight på Gua Sha’er og andre hudplejeproduktersom kan holde huden sund indefra og ud. 

På trods af sin stigende popularitet, er Gua Sha’er ikke nyheder – faktisk overhovedet ikke. Brugen af Gua Sha’er går helt tilbage til det gamle Kina, og vi krydser fingre for, at dette helende produkt er kommet for at blive. 

Vi rækker altid ud efter vores Sculpting Face Gua Sha når dagen står i selvkærlighedens tegn, og vores ritualer skal føles ekstra luksuriøse. En berigende massage kombineret med adskillige fordele, såsom opstrammende effekter? Det bliver et ja tak fra os! 

Igennem 2022 har vi set flere og flere tage deres hudplejerutiner til nye højder ved også at bruge blandt andet deres Gua Sha på deres kroppe for at overføre de spændingsaflastende og opstrammende effekter. Nogle oplever endda, at deres Gua Sha hjælper med at reducere synligheden af appelsinhud ved at fremme en sund bloddistribution i kroppen. Så, hvis I ikke er blevet introduceret endnu, skal du møde Gua Sha: Den ideelle behandling til dit ansigt, krop og sind. 

MINIMALISTISK HUDPLEJE – JA TAK 

Minimalismen har som trend efterladt sine spor på mere end blot vores hudplejehylder. Den minimalistiske livsstil, garderobe og make-up rutine har været essentielle tiltag til at opnå en mere bæredygtig og simpel hverdag for mange. Og dette less-is-more tankesæt har nu også bevæget sig ind i folks hudplejerutiner, hvor 12-trins rutinen er blevet reduceret til nogle essentielle produkter med berigende effekter. Vi ønsker altid, at du lytter til din huds behov og forkæler dig selv og din hud med nærende produkter, men vi er også fortalere for en simpel men effektiv rutine. Så længe du lytter til din hud, kan en minimalistisk rutine være mindst lige så berigende.

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more