Fordelene ved fugt – uanset hudtypen

Moisturizing is essential

Lad os gøre en ting klart: At tilføje en fugtighedscreme til din hudplejerutine er obligatorisk. Vi har set alt for mange tilfælde af velmenende personer, som erstatter dette essentielle step med andre produkter som solcremer og sera. Og selvom disse produkter også er yderst effektive og essentielle, tjener de ikke samme formål som en fugtighedscreme.

Derfor har vi samlet nogle af grundene til at en fugtighedscreme altid fortjener en plads på din hudplejehylde – uanset din hudtype.

Forebyggende egenskaber

Mens fugtighedscremens evner til at forbedre huden ikke må forglemmes, fandt vi det passende at starte vores hyldest til fugtighedscremer med, hvordan de faktisk kan forhindre hudproblematikker i at formere sig på huden.  

Hvis du vælger en fugtighedscreme med forebyggende egenskaber, vil cremen danne en barriere på hudens yderste lag, hvilket vil beskytte den fra skader forårsaget af faktorer som hårdt vejr, frie radikaler og forurening. I vores Daily Hydra Cream og Daily Hydra Cream Sensitive skabes dette skjold ved hjælp af produkternes antioxidante egenskaber, som modvirker ændringer i huden forårsaget af udefrakommende trusler. 

Men det er ikke den eneste grund til, at det altid er en god idé at påføre et lag nærende fugtighedscreme. Da din fugtighedscreme hjælper huden med at bevare en sund fugtbalance og stærk barriere, vil gennemfugtet hud ultimativt være mere modstandsdygtigt og derved mindre tilbøjelig til at udvikle urenheder, tørhed og irritationer – og præcis hvordan vil vi dykke ned i senere i artiklen. Et lille tip, før vi går videre: Undervurder aldrig en god fugtighedscreme. 


Daily Hydra Cream

Olieret hud har også brug for fugtgivende ingredienser

Lad dig ikke narre af din intuition, hvis den forsøger at fortælle dig, at du ikke bør påføre endnu et lag fugt på olieret hud – dette er præcis, hvad du bør gøre (og hvis du ikke har gjort det endnu, mener vi lige nu). 

Huden producerer naturligt en olieret substans kaldet sebum, og olierede hudtyper forårsages ofte af en overproduktion af denne type olie. Modsat hvad mange tror, kan en fugtighedscreme faktisk hjælpe med at regulere hudens olieproduktion, og at skippe en fugtighedscreme vil faktisk blot få din hud til at producere endnu mere olie for at genfugte sig selv – hvilket kan ende op i en uheldig cirkel af tilstoppede porer og urenheder. 

Så, selv hvis du har olieret hud, som er tilbøjelig til at udvikle urenheder, kan du godt komme i gang med at fugte! 

Hvis du kæmper med tilbagevendende urenheder, anbefaler vi, at du vælger en fugtighedscreme med topiske retinoider, som vores Vitamin A Treatment Cream, der effektivt fremmer hudens cellefornyelse og minimerer synligheden og formeringen af urenheder. Hvis du ikke søger et behandlende produkt, men stadig ønsker en fugtighedscreme, som beriger huden uden at efterlade en fedtet og glinsende overflade, anbefaler vi vores lette 24-Hour Hydra Gel, som leverer øjeblikkelig og intens fugt – men efterlader huden med en mat overflade. Du kan lære meget mere om hvorfor olieret hud og fugt er en ideel kombination i et af vores andre blogpost.

24-Hour Hydra Gel

Tør hud, mød fugtgivende produkter 

Tør hud har mødt sin overmand med nærende fugtighedscremer. Sig farvel til tørre områder og flagende hud en gang for alle ved at introducere den fantastiske ingrediens hyaluronsyre til din rutine. Hyaluronsyre arbejder som en magnet for fugt i huden, hvor den tiltrækker og indkapsler fugt for at sikre en sund fugtbalance. Så, hvis du drømmer om en glødende og silkeblød overflade, skal du række ud efter produkter med denne ultra-fugtende ingrediens (Psst… den findes i alle vores fugtighedscremer) – vi er ikke i tvivl om, at din hud vil takke dig. 

Hvis din hud fortjener lidt ekstra opmærksomhed, anbefaler vi også at tilføje et fugtende serum til din rutine, såsom vores Intense Hydra Serum, som danner et beskyttende lag på hudens overflade for at forebygge fugttab og holde huden gennemfugtet.


Intense Hyaluronic Mask

Skånsomme fugtighedscremer til sensitiv hud

Vi kan ikke sige det nok: Vær. Opmærksom. På. Ingredienslister. De betyder faktisk noget – særligt hvis din hud er til den sensitive side eller tenderer til at reagere med rødme, inflammation, kløe eller andre ubehagelige symptomer. 

Actibiome er en nøgleingrediens hvis din hud virker ude af balance. Denne intelligente komposition af specielle arter af alger og planteekstrakter reducerer effektivt rødme og genopbygger samtidig hudens pH-balance, bakterielle flora og forsvar – kort sagt fremmer den et sundt miljø på huden, som vil holde den sund og tilfreds. Ultimativt vil dette forbedre hudens evne til at beskytte sig mod udefrakommende trusler og samtidig gøre den mindre tilbøjelig til ubehagelige reaktioner. 

Som en tommelfingerregel anbefaler vi altid at gå udenom hårde ingredienser og parfumer, hvis din hudtype er sensitiv, da disse kan ende med at forværre hudens symptomer eller lede til allergiske reaktioner. Vi har skabt vores parfumefri Daily Hydra Cream Sensitive med særlig omtanke for sensitive hudtyper, så du er sikker på, at du udelukkende behandler din hud med økologiske og berigende ingredienser.

Blødgørende behandling til modnende hud 

Du ved nu, hvordan en fugtighedscreme kan hjælpe med at forebygge tidlige alderstegn (for selvom det er smukt at blive ældre, vil vi gerne være sikre på, at vi gør det med ynde) – men at behandle modnende hud med en nærende fugtighedscreme er mindst lige så vigtigt.  

Vores Vitamin A Treatment Cream er et multifunktionelt produkt med utallige fordele, når det kommer til at behandle modnende hud. Dette skønne produkt arbejder dybt i hudens lag for at fremme hudens naturlige kollagenproduktion og cellefornyelse for effektivt at modvirke fine linjer, rynker og hyperpigmentering. Resultatet er glat, blød og kollagenrig hud – med andre ord: Et ungdommeligt udseende.  

Mens nogle oplever minimering af fine linjer og rynker på blot 3 måneder vil de bedste resultater som oftest vise sig på huden efter 6-12 måneder – og med denne cremes fornyende og balancerende egenskaber, lover vi dig effekter, der er ventetiden værd! 

Plus: Gennemfugtet hud vil ultimativt også være mere smidig og derfor mindre tilbøjelig til at danne fine linjer og rynker.  

Konklusionen? Fugtet hud er glad hud indefra og ud – og vi er ikke i tvivl om, at din hud fortjener det.  

Vitamin A Treatment Cream

Så hvordan vælger jeg den rette fugtighedscreme til min hud? 

Når du vælger din fugtighedscreme er det første trin altid at lytte til din hud. Længes den efter en fed eller let konsistens, er den sensitiv overfor bestemte ingredienser, og hvilke egenskaber ville forbedre den generelt? 

Hvad vi først og fremmest håber, at du har fået ud af dette dyk ned i verdenen af fugtighedscremer er, at du aldrig må springe dette essentielle step over. Og hvis du har flere spørgsmål, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, så vi kan guide dig til den ideelle moisturizer for dig. 

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more