Fugtighedscreme versus olie: Alt, du skal vide

Moisturizer versus oil?

Vi har allerede gennemgået alle fordelene ved både fugtighedscremer og ansigtsolier– men vi forstår, hvis du sidder tilbage med nogle spørgsmål omkring, hvordan de forskellige produkttyper adskiller sig fra hinanden og hvornår det er bedst at række ud efter den ene fremfor den anden.

Derfor har vi i dette blogpost lavet en god, gammeldags Q&A (spørgsmål og svar), hvori vi besvarer nogle af de spørgsmål, du måske har om fugtighedscremer og olier. Og husk, hvis vi ikke har fået besvaret dit spørgsmål, så tøv ikke med at sende os en besked.

KAN JEG BRUGE BÅDE EN FUGTIGHEDSCREME OG ANSIGTSOLIE? 

Ja, og der er faktisk mange grunde til, at det er en god idé at gøre præcis dette. Selvom fugtighedscremer og ansigtsolier ofte forveksles med hinanden, fordi de begge forebygger tørhed, er det vigtigt at understrege, at det er to forskellige produkter med forskellige egenskaber. Så lad os undersøge, hvordan de adskiller sig fra hinanden.  

Hvad er forskellen på en fugtighedscreme og ansigtsolie? 

Hvis din hud pludselig føles tør, er det helt rigtigt, at den længes efter fugt. Dog kan det være afgørende for dine resultater at vide, hvilken type produkt din hud helt præcis længes efter.

Fugtighedscremer indeholder ofte både vand- og olieopløselige ingredienser. Derfor kan de både fugte og hydrere huden. Ansigtsolier indeholder som regel kun eller primært olieopløselige ingredienser, hvilket betyder, at de kun leverer intens fugt til huden.

Kan en ansigtscreme og fugtighedscreme erstatte hinanden? 

Kort sagt: Nej. Da de to produkter tilbyder huden forskellige egenskaber og arbejder forskelligt i huden (cliffhanger: Vi kommer nærmere ind på dette senere i blogpostet), kan du som tommelfingerregel ikke bytte den ene ud med den anden. Mest fordi alle rutiner bør indeholde en god, nærende fugtighedscreme (ja, også hvis du har olieret hud). En ansigtsolie er mere et forkælende og fordelagtigt supplement – mener ikke nødvendigvis afgørende for din huds velfærd. Dette kommer an på din hudtype. 

Moisturizers

BØR JEG BRUGE EN OLIE ELLER FUGTIGHEDSCREME TIL MIN SPECIFIKKE HUDTYPE? 

Forskellige hudtyper har forskellige behov. Og selvom vi er fortalere for at forkæle din hud med nærende produkter, kan det være en god idé at skelne imellem hvad du kan lide, og hvad din hud i virkeligheden har brug for. Så lad os finde ud af det. 

Hvorfor er en ansigtsolie nødvendig? 

En god ansigtsolie kan være fordelagtig for alle hudtyper, da de effektivt beroliger og nærer huden. Samtidig skaber en ansigtsolie en beskyttende barriere på huden, der forebygger fugttab. Derfor er en ansigtsolie særligt fordelagtig i vintermånederne, da det kolde, tørre vejr kan efterlade huden tør og svækket – en reaktion, din ansigtsolie vil hjælpe med at forebygge. 

Med sine evner til at optimere og beskytte hudens fugtindhold er ansigtsolier et berigende valg til modnende, dehydreret og tør hud, da de vil hjælpe med at holde huden fugtmættet for at fremme en glat og glødende overflade samt forebygge alderstegn.

Skal jeg bruge en ansigtsolie, hvis jeg har olieret hud?

Mange med olieret hud går udenom ansigtsolier, fordi det ekstra lag fugt kan virke unødvendigt. Hvis du har olieret hud, kan du komme langt med en god, let fugtighedscreme – men en ansigtsolie kan faktisk også hjælpe med at balancere din huds olieproduktion og derved forebygge nye urenheder.

Hvis din hud har tendens til urenheder, anbefaler vi, at du vælger en let ansigtsolie, som vores beroligende og fugtmættende Vitamin Face Oilfor at undgå at tilstoppe porerne.  

Ikke alle ansigtsolier er ens, og hvis du eksempelvis har akne eller rosacea er en ansigtsolie måske ikke det rette valg for dig – heldigvis findes der en masse andre produkter, der kan tilfredsstille din huds behov, hvis dette er tilfældet.   

Vitamin Face Oil

HVORDAN BRUGER JEG MIN FUGTIGHEDSCREME OG OLIE? 

Der er en første gang til alt (og hvis det ikke er første gang, du inkorporerer en ansigtsolie og fugtighedscreme i din rutine, så bare rolig, vi lærer det også hen ad vejen…) – så hvordan gør vi det rigtigt? 

Kort sagt: Fugtighedscreme først, ansigtsolie derefter. 

Da olier kan penetrere fugtighedscremer men ikke den anden vej rundt, er det altid bedst at påføre din ansigtsolie efter din fugtighedscreme for at sikre, at begge produkter har de bedste forudsætninger for at udføre deres magi på din hud, og du derfor får mest muligt ud af dem. 

Dette skyldes, at ansigtsolier ofte indeholder en høj koncentration af okklusiver, som er ingredienser, der forebygger fugttab og derved beskytter hudens fugtindhold om dagen/natten. De fungerer derfor som et ”skjold”, og hvis du påfører din fugtighedscreme ovenpå disse, vil den ikke kunne penetrere og gøre, det den skal, men i stedet blot lægge sig på hudens øverste lag. 

Konklusionen? En fugtighedscreme hører til i enhver rutine, hvorimod en ansigtsolie er et essentielt plus for at holde din hud ekstra fyldig, silkeblød og med en ungdommelig glød.   

 • SPF dos & don'ts: How to protect your skin

  Få mest ud af din spf

  Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

  Få mest ud af din spf

  Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

  Read more
 • Are you inhaling toxic skincare?

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Read more
 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more