Sådan tilpasser du din hudpleje til sæsonen

SKINCARE SWITCH-UP SEASON BY SEASON

Vores hud er stærk og modstandsdygtig – men kun hvis den får den rette pleje. Men hvad betyder ’den rette pleje’ egentlig? Svaret på dette spørgsmål kan afhænge af mange ting – men sæsonen er afgørende. Vores hud er nemlig meget sensitiv overfor de fysiologiske og fysiske forandringer, der følger med et sæsonskifte. Den seneste tid har mange forskere derfor dykket ned i sæsonens indflydelse på vores hud for at finde ud af, hvordan vi imødekommer vores huds behov bedst muligt under de forskellige årstider. Vi skifter jo også fra sommer T-shirts og sandaler til vinterjakker og støvler – så hvorfor ikke også tilpasse vores hudplejerutine? 

Og svaret er klart: For at sikre os, at vores hud holdes sund hele året, må vi pleje den med forskellige aktiver, som er tilpasset sæsonens fysiske ændringer. 

Læs videre for at lære mere om præcis hvordan, du kan gøre dette. 

Vinter: Reparér

Vinterklimaet kan være meget hårdt for huden, og særligt vind og kolde temperaturer kan have udtørrende effekt og efterlade huden mere sensitiv og irriteret. Faktisk har studier vist, at huden tenderer til at have højere TEWL-værdi om vinteren (TEWL: Trans epidermal water loss), hvilket kort sagt betyder, at der fordamper mere væske fra huden, end den kan optage. Denne proces resulterer i den tørre hud, mange af os desværre kæmper med i vintermånederne.  

Derfor bør du i de koldere måneder fokusere på at bruge produkter, som hjælper med at genoprette din huds barriere og fugte dybt i hudens lag. En funktionel og sund hudbarriere vil nemlig bedre kunne beskytte og bevare sit fugtindhold og derfor også holde din hud sund og silkeblød.

Da en hudbarriere i ubalance vil være mere sensitiv, anbefaler vi, at du begynder din vinterrutine med en skånsom rens, som vores oliebaserede Cleansing Balm. En oliebaseret rens vil hjælpe med at rense huden uden at forstyrre dens naturlige olieproduktion og samtidig tilføre de nødvendige næringsstoffer for at holde den blød og beroliget. Hvis din hud er ekstremt tør, kan du – før du påfører din fugtighedscreme – bruge vores Intense Hydra Serum, som vil hjælpe med at holde din hud fugtmættet hele dagen. Hvis din hud lider af fugtmangel, kan du som oftest kende det på en stram og tør fornemmelse.

Hvis din hud bliver mere sensitiv i de koldere sæsoner, kan du med fordel indføre vores Daily Hydra Cream Sensitive i dine daglige ritualer. Vi elsker især også at bruge vores Ultra-Rich Cream i de kolde vintermåneder. Med sin fugtmættende formular med barrierestyrkende niacinamide, lysnende vitamin C og naturlig hyaluronsyre, der tilfører og indkapsler fugt dybt i hudens lag, er den en fast del af både vores morgen- og aftenrutine om vinteren. 

 Og selvom solens stråler kan virke mindre intense om vinteren, er det altid en god idé at bruge solcreme – hver dag (ja, også når det er skyet!). 

TIP: Hvis din hud føles tør hele året, kan du opleve, at dette forværres om vinteren – særligt på kropsdele, som er mere eksponerede for luft. Dette gælder eksempelvis vores hænder, læber, næse og ører. I de værste tilfælde kan dette forårsage smertefulde flænger og sår. For at forebygge disse reaktioner, kan du bruge en nærende og genoprettende creme, som vores Repairing Hand Balm og Instant Repair Balm.

Forår: Berolig

Foråret medfører som oftest ikke de store udsving for vores hud, hvilket gør dette til den ideelle sæson at fokusere på at behandle din huds specifikke udfordringer samt forberede den på sommeren. 

Dog kan du opleve, at det varme vejr eller blomsterpollen kan efterlade din hud mere sensitiv i begyndelsen af forårets frembrud, hvilket kan resultere i både rødme og irritation. Her kommer beroligende aktiver ind i billedet.

De fleste af woods_’ hudplejeprodukter indeholder aloe vera ekstrakt, hvilket er en af de mest effektive ingredienser til netop at berolige hud i reaktion.

I takt med at dagene bliver længere, og temperaturen stiger, vil du garanteret påbegynde din søgen efter produkter, som kan give din hud den eftertragtede, sunde glød. Lad os præsentere dig for vores Sun Drops. Tilføj blot et par dråber til din Daily Hydra Cream eller Vitamin Face Oil for at opnå den solkyssede glød uden at eksponere din hud for skadelige Uv-stråler. 

Sommer: Beskyt

Den varme sæson er endelig over os. Dette betyder også, at du højest sandsynligt vil bruge flere timer udendørs under den varme sommersol.

At forebygge solskader bør derfor være dit primære fokus om sommeren. Vores udvalg af solbeskyttelse er formuleret med sikre, bredspektrede Uv-filtre, som kan bruges af hele familien – og er også sammensat med omtanke for havets koralreve. Vores solcremer fugter desuden huden i dybden og beriger den med antioxidanten E-vitamin, som hjælper med at forebygge tidlige alderstegn forårsaget af soleksponering.  

Hvis du ønsker flere af de berigende effekter af denne antioxidant i din rutine, kan du med fordel supplere din rutine med vores Vitamin E Serum eller Vitamin Lifting Serum for et ekstra boost. 

Den varme sæson kan dog også medføre mere olieret hud, så sørg samtidig for at fjerne alt ophobning fra dine porer for at undgå urenheder. Vi anbefaler, at du indfører et double cleansing ritual i dine daglige rutiner, hvor du kan kombinere vores Cleansing Balm med vores Daily Foaming Cleanser for at rense huden grundigt og efterlade den næret og forfrisket. 

Selvom nogle studier har påvist, at folk generelt tenderer til at have lavere TEWL-værdier om vinteren (hvilket betyder, at huden optager mere vand, end der fordamper), bør du ikke springe din fugtighedscreme over. Om sommeren kan det dog give mening at skifte til en fugtighedscreme med en lettere formular, som vores 24-Hour Hydra Gel eller Daily Mineral Gel, som stadig vil holde din hud næret og balanceret. For et fugtboost på farten kan du altid have vores Niacinamide Lifting Mist ved hånden. 

Efterår: Genopret

Om sommeren udsættes vores hud for en masse eksterne stressfaktorer, eksempelvis fra høje temperaturer, som øger vores svedproduktion, samt Uv-stråler, som kan accelerere hudens aldringsproces. Efteråret er derfor også det ideelle tidspunkt at fokusere på at genoprette din hud efter eventuelle skader for at pleje eventuelle skader og genvinde dens sunde udseende.

Først bør du oprense dine porer for at fjerne overflødig olie og sved, som din hud har produceret i løbet af den varme sæson. Den nemmeste måde at gøre dette, er ved hjælp af en dyb eksfoliering. Hertil kan du bruge enten en kemisk eksfoliering, som vores Intense Peel Mask, eller en mekanisk eksfoliering, som vores Deep Cleansing Scrub. Hvis du kæmper med urenheder hele året, kan du modvirke dette med vores Skin Perfector 2% BHA, som effektivt renser huden i dybden.  

Efter at have renset huden, kan du med fordel påføre et højaktivt produkt for at behandle eventuelle sommerskader. Hyperpigmentering og en glansløs overflade er to typiske reaktioner, der opstår som følge af (for meget) Uv-eksponering. Vores Vitamin A Treatment Cream arbejder effektivt i hudens lag for synligt at fremme en sund og ensartet overflade.

A-vitamin er nemlig et multifunktionelt aktiv, som på én gang lysner hudens tone, synligt forbedrer hyperpigmentering og forebygger tidlige alderstegn. Ikke dårligt, vel? 

Sources: 

 

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more