Din hud og pollenallergi

Your skin versus spring allergies

Planterne gror, og blomsterne springer ud. Vinden bliver varmere for hver dag, og et virvar af farver begynder at sprede sig omkring os. Mens mange af os føler os fristede til at slå vinduerne op og søge ud blandt fuglesang og høje temperaturer, betyder det blomstrende forår for mange også begyndelsen på symptomer som rødme, hævelser, kløe og tørhed. 

Pollenallergi er en frustrerende, men desværre også almindelig, reaktion på den nye sæsons frembrud. Hos nogen er symptomerne ikke særlig udtalte, mens de hos andre er tæt på uudholdelige. Derfor er det vigtigt først og fremmest at konsultere en læge, hvis du kæmper med pollenallergi.

Din hudpleje kan nemlig ikke forebygge pollenallergi eller behandle symptomerne, men den kan hjælpe dig med at køle, balancere og berolige, når din hud bliver overvældet. Her er vores bedste tips til at pleje din hud bedst muligt, når symptomerne på pollenallergi begynder at vise sig.

Sådan reagerer din hud på pollenallergi

Symptomerne på pollenallergi kan vise sig på din hud på flere måder. Typiske symptomer kan blandt andet være:

 • Betændelsestilstande og irriteret hud: I takt med at din krop forsøger at bekæmpe allergenerne, kan du opleve rødme og irritation som følge.
 • Eksem: Hvis du tidligere har kæmpet med eksem, kan du opleve forværrede symptomer under allergisæsonen. Her kan huden blive tør og kløende grundet immunsystemets reaktion på allergenerne.
 • Øjenbetændelse: Pollenallergi kan også påvirke det sensitive øjenområde, hvilket kan efterlade huden her rød, opsvulmet og irriteret.

… for ikke at glemme de symptomer, der ikke relaterer sig til huden; som øget frekvens af nys, hoste, svimmelhed samt kløende hals, ører osv. Lad os bare sig, at pollenallergi kan være meget frustrerende at have med at gøre. Derfor har vi samlet nogle tips, som kan gøre det lidt nemmere for din hud at komme igennem de ubehagelige effekter. Men husk, din hudpleje kan ikke hverken kurere eller behandle dine symptomer, så hvis du generelt kæmper med dem, anbefaler vi, at du konsulterer din læge for at få konkret vejledning.

Hold huden fri for pollen med naturlige renseaktiver

Pollenallergi opstår, når hudens system reagerer på luftbårne partikler, typisk pollen fra træer og græssorter. Immunsystemet identificerer fejlagtigt disse ellers harmløse partikler som skadelige elementer og igangsætter derfor et immunforsvar for at beskytte kroppen. Med andre ord er pollen – ikke overraskende grundet allergiens navn – hovedårsagen til de ubehagelige symptomer. 

Men vidste du, at pollen kan blive siddende på huden, efter vi har været udenfor (særligt i højsæsonen for pollen)? Pollen vejer nemlig tæt på ingenting og kan blive båret rundt af vinden, hvilket gør det nemt for det at lande på forskellige overflader, for eksempel din hud og dit tøj.

Derfor er det altid en god idé at slutte dagen af med at rense huden med et skånsomt renseprodukt for at sikre dig, at du minimerer effekten af pollen bedst muligt. Vores Daily Foaming Cleanser renser effektivt huden med 100% naturlige renseaktiver for at fjerne ophobning og skadelige mikrober uden at forstyrre hudens naturlige olier. Hvem ved, den er måske produktet, du har manglet i din aftenrutine?

Giv ny styrke til et udfordret øjenområde

Allergiske reaktioner, særligt dem, som påvirker vores respiratoriske system, kan føre til nasal tilstopning. Når passagerne i næsen er tilstoppede, kan det udvide blodårerne i området, hvilket efterlader huden med et mørkere udseende. Denne reaktion kan resultere i en mild, lyserød farve eller mørke rander, der opstår som effekt af pollenallergi. Dog kan andre reaktioner som væskeophobning også være årsagen til misfarvningen. For ikke at nævne, at allergisymptomer som en tilstoppet næse, hyppige nys og kløe alle kan være med til at påvirke vores søvn og derfor bidrage til det trætte udseende. Men hvordan forebygger vi det?

Vores første tip er nok ikke nyt for dig – faktisk har du med al sandsynlighed hørt det en million gange før: Drik en masse vand. Det lyder simpelt, og det er det også, men at drikke en masse vand kan faktisk hjælpe med at forebygge væskeophobning og derfor modvirke det hævede øjenområde.

Og så kan du selvfølgelig altid komme langt med en effektiv øjencreme med højaktive ingredienser. Vores Complex Eye Cream er formuleret med udglattende og opstrammende a-glucosyl hesperidin (AGH) samt nærende jojobafrøolie og beroligende, økologisk agurk.

Det lyder måske alt sammen meget fancy, men hvordan påvirker det så egentlig huden? Ingredienskombinationen hjælper faktisk med at reducere både linjer, hævelser og arbejder samtidig i huden for at lysne, så du undgår de tunge, hævede øjne og mørke rander, mange af os (desværre) forbinder med pollenallergi.

Det er ikke for sjov, vi kalder denne et musthave.

Koncentreret pleje til udfordret hud

Hævede øjne. Opsvulmet hud. Kløende områder. Disse er typiske signaler på, at din hud har brug for hjælp. Og med hjælp mener vi beroligende, afkølende ingredienser, som kan berolige og balancere huden, når den bliver overvældet. Med sit indhold af dulmende, kølende aloe vera og agurkeekstrakt samt vitaminer og beroligende omegaer, tilbyder vores Intense Hyaluronic Mask huden en nærende behandling, som kan hjælpe med at lindre irritation og tørhed samt efterlade huden synligt sundere.

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more