Sådan vælger du det rette serum til din hud

guide to serum products

Nogen bruger det religiøst, mens andre kun bruger det, når deres hud kalder på det – og så er der dem, der overhovedet ikke bruger det. At inkludere et serum i din daglige hudplejerutine burde ikke være kompliceret. At træffe det rigtige valg for din hudtype bør være så nemt som at vælge, hvad du skal have at spise til aftensmad (for det er nemlig super nemt, eller noget…).

Vi har samlet en guide for at svare på alle de spørgsmål, der kan opstå omkring sera – så du kan træffe det rigtige valg for netop din hudtype.

Hvad er et serum og hvorfor overhovedet bruge det?

For nogen virker det måske overdrevet at dække huden med mere end behøvet – en fugtighedscreme, og så burde det være fint, ikke? Men faktisk forbedrer et serum ikke bare effekterne i de produkter, du allerede bruger, men optimerer også din hud generelt. Et serum er derfor et på alle måder perfekt supplement til din hudplejerutine!

Et serum er et hudplejeprodukt, du kan påføre efter at have renset din hud, men før du bruger din daglige fugtighedscreme. Det er derfor et perfekt imellem-produkterne-produkt, da det hjælper med at transportere en højere og stærkere koncentration af aktive ingredienser direkte ind i huden takket være små molekyler, der intenst penetrerer huden. Dette gør sera perfekte til at modvirke hudproblematikker som synlige og usynlige skader, herunder solskader, urenheder og tidlige alderstegn.

Selvom et serum hjælper huden med at holde på fugten, er det ikke en fugtighedscreme i traditionel forstand. Til forskel fra andre fugtighedscremer har serummet nemlig en lipidopløselig base, der tillader de aktive ingredienser at penetrere epidermis (hudens andet lag) i stedet for at lægge sig på det yderste hudlag for på et givent tidspunkt bare at blive vasket af. Forskellige sera, afhængigt af det individuelle produkt, indeholder aktive ingredienser såsom E-vitamin, A-vitamin, niacinamide, aminosyrer osv. 

Et serum er således et mere målrettet hudplejeprodukt med en højere koncentration af aktive ingredienser end cremer. Mere simpelt kan man sige, at cremen tilfører fugt, mens et serum reparerer og genopbygger huden. 

Brug et serum for at holde huden sund og modstandsdygtig

Fra at fugte, genoprette og beskytte huden til at stimulere og berolige. Et serum giver nyt liv til både din hud og dine hudplejeprodukter. Flere studier har vist, at når det kommer til en sundere, mere glødende og mere ungdommelig overflade, kommer få hudplejeprodukter tæt på serummets styrke og alsidige effekter. Serummets evne til hurtigt og nemt at tillade huden at absorbere alle de vigtige ingredienser er nemlig, hvad der gør den unik og populær. 

Vores hud indeholder to helt særlige substanser; kollagen og elastin. Sammen skaber de hudens sammenbindende væv, der afgør vores huds stramhed og fleksibilitet samt former strukturen. Med andre ord: Uden kollagen og elastin ville vores hud ikke se ud, som den gør. Med tiden svækkes produktionen af både kollagen og elastin – en helt naturlig proces, som ikke kan forhindres. Men du ville blive overrasket over, hvor langt du kan komme med den rette pleje (eksempelvis et nærende serum) samt en sund døgnrytme og balanceret kost.

Det anbefales at tilføje et serum til din hudplejerutine så tidligt som midt i 20’erne for at forhindre hudskader (fra eksempelvis Uv-stråler og miljømæssig forurening). Hvis du investerer i et godt produkt, kan du forvente at se effekterne efter cirka 12 uger.

Serum for your skin

Kend din hudtype (og serum)

Nu spekulerer du sikkert over hvilket serum, der ville være det rigtige for dig og hvilke ingredienser, du bør gå efter. For mange er en fedtet T-zone eller store porer på næsen den primære problematik – her er et serum med pore-minimerende evner det mest fordelagtige at bruge. Er problematikken derimod en fedtet T-zone, men tørhed alle andre steder i ansigtet, er et serum med E-vitamin behjælpeligt. At vælge dit serum ud fra ingredienserne er derfor essentielt for at finde det rette til netop din hud. Hvis din hud tenderer til at være… 

SENSITIV

… bør du række ud efter et serum, der indeholder E-vitamin (en antioxidant, der beskytter celler mod udefrakommende skade). Vores Vitamin E Serum tilfører huden et boost koncentreret, naturligt E-vitamin, som beskytter mod frie radikaler fra luftforurening og soleksponering. E-vitamins genopbyggende egenskaber styrker desuden hudens naturlige barriere og forebygger tidlige tegn på aldring, mens det samtidig tilfører øjeblikkelig og intens fugt. 

TØR

Brug et serum, der fugtgiver. Vores Intense Hydra Serum er formuleret med økologisk tang og pseudoalteromonas fermentekstrakt for at levere langvarig fugt til hudens dybeste lag. Produktet indeholder en naturlig kilde af aminosyrer, vitaminer og mineraler med anti-aging egenskaber og beskytter samtidig den sarte hud med mineraler, der skaber en beskyttende barriere.

ALDRENDE

Brug et serum med anti-aging egenskaber. Vores Vitamin Lifting Serum er formuleret med en effektiv, men skånsom, botox-lignende peptid samt en høj koncentration af aktive ingredienser og antioxidanter for at efterlade huden blødere og med en mere ungdommelig glød. Peptider og aminosyrer reducerer synligt fine linjer, redefinerer synligheden af ansigtsskygger og hjælper med at styrke hudens naturlige forsvar.

OLIERET

Brug et serum, som eksfolierer og fugtmætter huden. Vores Pore Minimizing Serum indeholder en kombination af zink PCA og naturlig salicylsyre. Salicylsyre eksfolierer huden, fjerner døde hudceller og renser tilstoppede porer uden at irritere huden. Tilførslen af antibakterielt zink beroliger desuden effektivt irritation, regulerer hudens olieproduktion og hjælper huden med at bevare sin balance.

Resultatet? Blødere, glattere og forfrisket hud.

Hvordan bruger jeg mit serum? 

 1. Rens din hud, før du påfører serummet.  

 2. Påfør serummet forsigtigt – undgå kontakt med øjnene. Påfør 2-4 dråber på din håndryg, og dup det forsigtigt over hele ansigtet. Massér herefter forsigtigt dit serum ind i huden. 

 3. Lad serummet tørre i cirka 2-3 minutter, før du påfører din dagcreme. 

 4. Serummet og din dagcreme komplimenterer hinanden. Husk at bruge begge, da kombinationen af dem hjælper med at bevare aktive ingredienser. 

PsstLess is more. Da et serum er et ekstremt potent produkt, er det ikke altid en fordel at bruge en stor mængde ad gangen. Vær forsigtig med, hvor meget du bruger – som regel kommer du langt med blot en smule. 

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more