Derfor skal du rense din hud dagligt

cleansing skin

Når man tænker over det, er ren, sund og næret hud måske det bedste tilbehør, du kan bære. Fraen dybdegående rens til næret og energiberiget hud – intet slår følelsen af en daglig skummende rens. En god rens er fundamental, fordi den skaber alle forudsætningerne for sund hud.

woods_ copenhagen pakker din hud ind i økologiske, rensende aktiver, der hjælper med at holde den sund og smuk – indefra og ud.

TRIN #1: Hold huden ren

At holde huden ren og næret er afgørende for både dens udseende og velvære. Intet slår følelsen af en daglig, skummende rens. En god rens er fundamental, fordi den skaber alle forudsætningerne for sund hud. woods_ copenhagen pakker din hud ind i økologiske, rensende aktiver, der hjælper dig med at holde din hud sund og smuk.

Sååå hvad sker der egentlig, hvis jeg ikke renser, spørger du måske? Talgkirtler er bittesmå kirtler, som producerer en olieret substans kaldet sebum for at beskytte huden. De små kirtler er forbundet med hårsækkene og huden, hvor de bruger sækkene som en form for gennemgang. Denne gennemgang tillader olierne at nå til hudens ydre lag og forme en barriere, der forhindrer bakterier og andre skadelige elementer i at påvirke huden. Så uden en regulær rens eller vask vil din hud opbygge et overflødigt lag af skidt, fedt og andre ophobninger, som på et givent tidspunkt vil blokere hårsækkene, hvilket gør det svært for dem at producere sebum til at forme en barriere. Den begrænsede sebumproduktion vil efterlade huden sårbar overfor bakterier og inflammation og i meget, meget ekstreme tilfælde kan dette endda lede til akne. 

Med andre ord: Husk at vaske alt snavs af før sengetid. 

TRIN #2: Byg en stærkere barriere

Huden har tre ydre lag; stratum corneum, epidermis og dermis. Hudens barriere er lokaliseret i det yderste lag af epidermis – når du renser din hud, er dette den del, du nærer og styrker. Hudens barriere er også kendt som fugtbarrieren, da den hjælper huden med at bevare fugt. Derfor fungerer hudens barriere som en vigtig og nødvendig vagt for de resterende lag og spiller en væsentlig rolle i at holde skidt, olier og bakterier væk – lige så vel som forskellige hudproblemer som tørhed, akne og rosacea. Når barrieren er sund og intakt, kan huden desuden bevare essentielle fugttyper mere effektivt.  

Hvordan ved du, om din huds barriere er skadet? Når du bemærker tegn på tørhed, rødme, inflammation, dehydrering, kløe eller urenheder formere sig, er det et sikkert tegn på en skadet hudbarriere. Dette sker grundet en mangel på det beskyttende sebumlag, men kan også være et tegn på aldring. Som vi bliver ældre, begynder huden nemlig langsomt at miste sin evne til at absorbere og bevare fugt. 

At have en daglig hudplejerutine er en effektiv måde at styrke og beskytte hudens barriere, hvilket ultimativt kan efterlade huden både stærkere og sundere. At bruge en god rens, der beskytter hudens barriere, er derfor et skridt på den rigtige vej. Herunder er nogle få tips til, hvad du bør være opmærksom på: 

daily foaming cleanser

TRIN #3: Begynd at skumme - Vær klar over, hvad du skal kigge efter 

Det første skridt mod sund, fugtmættet hud (bortset fra at drikke masser af vand)? En god rens. Det er dét. Alt starter med ren hud – det er ingen hemmelighed. Lige fra hvilket produkt, du vælger, til hvordan din make-up ser ud i løbet af dagen. Da der findes flere hundredvis at vælge imellem, giver vi dig her et par tips, så du ved, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter det perfekte renseprodukt. 

AT VÆRE SKÅNSOM ER NØGLEN

Kend din hudtype, og hvordan den reagerer – og led efter en rens, der matcher dette. Begynd din morgen med en mild eller højeffektiv skummende rens, der beroliger og forfrisker din hud. Vores Daily Foaming Cleanser er videnskabeligt udviklet med stærkt fokus på naturlige ingredienser og aktiver for at tilføre huden de bedste forudsætninger for en sund og stærk barriere. Et simpelt tryk på pumpen transformerer den skånsomme sæbe til blødt skum. Fugt din hud, og fordel skummet ved at massere det forsigtigt på med cirkulære bevægelser. Rens huden med lunkent vand bagefter. Afhængigt af din hudtype kan Daily Foaming Cleanser nemt anvendes på daglig basis. 

pH-NIVEAU ON POINT

pH-niveau er den måleenhed, der afgør, om en substans er en syre (under 7) eller en base (over 7). At vælge en rens med et balanceret pH-niveau vil hjælpe med at bevare din huds naturlige balance. Takket være nye innovative formuleringer har vi fyldt vores rens med nærende økologisk agurk; rig på antioxidanter, aloe vera, som er pakket med rensende næringsstoffer og C-vitamin for at fremme en sund glød og forebygge tegn på aldring. Uanset din hudtype er Daily Foaming Cleanser den perfekte base, som aktiverer, fugtgiver og nærer huden i dybden – uden at udtørre huden eller forstyrre dens naturlige olier. Huden efterlades blød, glødende og med bedre evner til at absorbere din dagcreme.

TILBAGE TIL DET BASALE

God hudpleje behøver ikke at være kompliceret. Hvis du følger trinnene ovenover, er du godt på vej. Formålet med en rens er at omringe, løsne og fjerne skidt og olier. Efter rens, før dagcremen – hvad der kommer på din hud herefter, er lige så vigtigt som rensen. Med sine forfriskende og super-nærende effekter er et serum det perfekte middel til at ramme meget specifikke udfordringer som rynker, hyperpigmentering, solskader osv. at bruge et serum efter en rens er derfor ideelt, da de mikroskopiske molekyler nemt kan penetrere huden direkte og forbedre hudens udseende – farvel fine linjer, halløj opstrammet hud. Giv din hud ekstra kærlighed med vores rens og serum. Opdag vores udvalg her