Gel eller ansigtscreme? Kend forskellen

difference between gel and face cream

(Sund) hud er altid in og bør betragtes som vores bedste ven. Når det kommer til smuk hud, er én ting sikkert: At have de rigtige midler til at nære, rense og supplere den, er nøglen. Fra olieret og tør til supersensitiv og irriteret – problematisk hud har stor indflydelse på vores livskvalitet, og det er bevist, at det kan påvirke vores humør.

woods_ copenhagens ansigtsgel er primært udviklet til at møde din hudtype og dens problematikker – men behovet og præferencerne er lige så varierede som det store udvalg af produkter. I denne artikel giver vi dig tregrundlæggende regler, som kan svare på nogle af de mest typiske spørgsmål.

REGEL #1: Kend forskellen

Hvad er forskellen på en gel og en ansigtscreme? Absorbering og tekstur er nok de to vigtigste nøgleord, når der tales om forskellen mellem de to. Gels er transparente og vandede i udseendet. De er typisk mere vandbaserede og temmelig oliefrie, hvilket tillader huden at absorbere gels meget hurtigere end cremer. Derudover indeholder cremer også fede agenter, som giver dem en silkeblød konsistens. Cremer er derfor tykkere og tager længere tid om at blive absorberet ind i huden, mens nogle cremer (afhængigt af kvalitet) faktisk blot lægger sig på hudens overflade. På trods af deres forskelle tror mange stadig, at de to produkter er nogenlunde det samme. Helt sikkert, begge produkter bruges til det samme, da begge produkter er yderst effektive men der er en grundlæggende forskel, der skiller dem: Tekstur! 

Så, for at opsummere en smule: 

Med sin lette konsistens vil en gelformular typisk tilbyde huden et oliefrit fugtighedsboost – hvilket vil være særligt fordelagtigt for kombinerede og olierede hudtyper samt i varmere måneder. Hvis du sigter efter fugt, er dette produkt vejen frem. 

- Cremer vil, i de fleste tilfælde, være mere nærende i deres formulering end gels – hvilket betyder, at de er mere ideelle til tørre hudtyper – særligt for dem, som lever i et tørt klima.

daily mineral gel

REGEL #2

Er du stadig ikke sikker på, hvad din hudtype har brug for? Om du skal bruge en ansigtscreme eller gel, afhænger af din hudtype. Find det bedste produkt til din hudtype nedenfor.

NORMAL HUD

Føles smidig og farven er jævn takket være god blodcirkulation og små porer. Normal hud er balanceret hud, som hverken er for olieret eller for tør. 

VÆLG: En creme eller gel, som absorberes hurtigt og effektivt, da dette vil give huden den rette mængde fugt på den rigtige måde. Vores Daily Mineral Gel er designet til at forkæle og styrke huden, mens den tilfører øjeblikkelig og intens hydrering. Derudover fugter og reparerer denne fugtighedscreme også skader fra eksempelvis UV-stråler og booster samtidig hudens kollagenproduktion.

SENSITIV HUD

… Kræver pleje. Denne hudtype er utroligt skrøbelig og kræver skånsom behandling. Sensitiv hud irriteres nemt og tenderer til rødme, mens en brændende følelse kan opstå af og til efter en rens. Respektér hudens sårbarhed med få skånsomme produkter uden parfume.

VÆLG: Vores Vitamin Face Oilsom er lavet af 100% naturlige olier, er formuleret til at beskytte og genopbygge hudens fugtbalance. Serummet penetrerer effektivt huden og tilfører næring og fugt uden at irritere. Den unikke, molekylære komposition sikrer, at produktet absorberes hurtigt i huden for at undgå følelsen af, at fugten bliver liggende på hudens overflade og dermed ikke penetrerer. Brug vores Intense Hydra Serum som en ekstra base, før du påfører olien, da de sammen giver den ultimative beskyttelse. 

TØR HUD

Føles ru, stram og kan skalle af. Rynker og linjer er mere synlige på tør hud, som typisk kan se hård og glansløs ud. Hvis din hud føles stram og anspændt, efter den er blevet renset, bør du overveje at erstatte dit produkt med en mild, skummende rens (eksempelvis vores Daily Foaming Cleanser), som fjerner snavs og urenheder uden at udtørre huden.

VÆLG: At styrke din huds fugtbarriere ved at investere i en creme, der hjælper med at forhindre fugttab. Vores Daily Hydra Cream er rig på essentielle fedtsyrer og vitaminer for at booste hudens fugtindhold. Resultatet? Silkeblød, beroliget og genopfrisket hud. 

KOMBINERET HUD

Er typisk en kombination af kategorierne. Hvis du har kombineret hud, vil du typisk være olieret i T-zonen, men tør på kinderne. Derfor er forskellige produkter nødvendige i disse to områder – medmindre du kan finde nogle, der gør begge dele. 

VÆLG: Et fugtgivende produkt, der fjerner overflødig sebum i T-zonen, efterlader en frisk og mat overflade og samtidig behandler hudens tørre områder. Og vores Daily Mineral Gel er ideel til jobbet! Dens vandbaserede og ikke-fedtende formular booster og beskytter effektivt hudens fugtindhold, mens de essentielle omegaer 3, 6, 7 og 9 nærer de tørre områder og forbedrer hudens tekstur. Kombinér den med vores Intense Hydra Serum i de tørre områder for det optimale resultat. 

OLIERET HUD

Tenderer til tilstoppede porer og ophober døde hudceller grundet den høje produktion af sebum. Dette resulterer muligvis i irritation eller urenheder og i alvorlige tilfælde akne. Huden ser mere skinnende ud og porerne er meget synlige. 

VÆLG: En gel formular, der tilbyder oliefri hydrering og reparerende fugt. Vores vandbaserede 24-Hour Hydra Gel leverer øjeblikkelig og intens fugt med et mat finish og hjælper desuden huden med at bevare sin balance. 

24-hour hydra gel


REGEL #3: Der er intet rigtigt eller forkert

Speciallavet til enhver hud og hudtype. Vores 24-Hour Hydra GelDaily Mineral Gel og Daily Hydra Cream er hudplejehelte, du kan regne med. En til huden, som bare har behov for vedligeholdelse og andre til huden, der har brug for balance og opmærksomhed. Fællesnævneren? Hvert eneste af dem er pakket med effektive, naturlige og økologiske ingredienser. Hvis du allerede er sikker og har besluttet, at det er på tide at hoppe på gel-vognen, kan du bruge vores ovenstående guide som den ultimative smutvej og gøre det nemmere for dig selv at vælge. Uanset hvilken hudtype du har, bør ansigtscremer altid være en fast del af din daglige hudplejerutine. 

Der er dog ikke noget rigtigt eller forkert, når det kommer til at vælge en gel eller ansigtscreme. En gel er ikke et af de produkter, der kun er produceret til at behandle olieret eller kompleks hud – alle kan drage fordele af den, og det bedste, du kan gøre er at lytte til din hud og lade den guide dig og ikke omvendt. Lad ikke idéen om at en gel ikke er det traditionelle valg, når det kommer til fugt, afholde dig fra at tilføje en til dine daglige rutiner. Du vil blive (glædeligt) overrasket. 

Psst.. Hold dem afkølede! Opbevar din ansigtsgel i køleskabet – du vil ikke blot opleve de normale, berigende effekter, men dette vil også gøre, at din gel vil fungere som en afkølende behandling til din hud.

 • SPF dos & don'ts: How to protect your skin

  Få mest ud af din spf

  Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

  Få mest ud af din spf

  Sommeren er for alvor ved at hale ind på os, og som solens stråler bliver stærkere, bliver det kun vigtigere at beskytte huden mod deres potentielle skade. Solcreme er et...

  Read more
 • Are you inhaling toxic skincare?

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Indånder du toksiner fra din hudpleje?

  Ny viden om potentielle sundhedsrisici har ført til en kontrovers omkring den ellers populære ingrediens mineralsk olie (også kendt som vaseline).

  Read more
 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more