Skadet hud: Symptomer og behandlinger

RESTORING DAMAGED SKIN: YOUR GUIDE TO A HEALTHIER BARRIER

Din hud, kroppens største organ, kan faktisk betragtes lidt som en bodyguard (bogstaveligt talt). Den er nemlig dit første forsvar mod skadelige faktorer, vira og forurening, som kan påvirke dit helbred. Men vores hud er ikke uovervindelig, og derfor kan også den udvikle skader.

Nogen skader bliver synlige med det samme, mens andre opbygger sig i huden over tid. Samtidig vil nogen skade opstå grundet en intern ubalance i huden, mens andre vil forekomme som resultat af en ydre påvirkning fra eksterne faktorer. Disse kan eksempelvis være soleksponering, forurening eller skrappe vejromstændigheder. Skadet hud er faktisk lidt af en ond cirkel. Når først huden er skadet, vil den nemlig have sværere ved at beskytte sig selv og derfor være endnu mere disponeret for skade. Så hvordan holder vi vores hud sund og beskyttet?

Dette har vi sat os for at undersøge i dette blogpost. Derfor gennemgår vi nogle af de signaler, din hud kan sende dig for at fortælle, at den har brug for en hjælpende hånd. Samtidig præsenterer vi nogle af vores yndlingsprodukter, som kan hjælpe din hud tilbage på sporet takket være højaktive og genoprettende ingredienser.

Typiske symptomer på skadet hud

En skadet barriere kan vise sig på forskellige måder, og signalerne kan afhænge af både din hudtype og den type skade, huden har pådraget sig. Almindelige symptomer, som kan pege på, at din huds barriere er blevet skadet, kan blandt andet være: 

Tør og flagende hud: Hud, som føles ru, stram og flager kan være en klar indikation på en svækket barriere. 

Rødme og sensitivitet: Øget sensitivitet og rødme, som ofte ledsages af en brændende eller sviende fornemmelse. 

Hyppigere urenheder: Når din huds barriere er skadet, vil dens evne til at afholde bakterier, der forårsager urenheder, som regel også svækkes. Derfor kan du opleve, at din hud udvikler flere urenheder, når dens barriere ikke er i sin bedste form. 

Ujævn tekstur: Skadet hud kan udvikle ujævn tekstur med synlige knopper eller ru områder på huden. 

Øget sensitivitet overfor produkter: Produkter, som før arbejdede godt sammen med din hud, kan pludselig medføre uvante reaktioner. 

Som du måske har bemærket, har disse symptomer en fællesnævner: De er ubehagelige, og de kan gøre det svært for os at være i vores egen hud. Som om det ikke var nok, kan de også være med til at svække vores selvtillid, hvilket ikke ligefrem gør situationen nemmere. Heldigvis er de ikke permanente – det handler blot om at vælge de rette produkter til at styrke, pleje og optimere din hud og dens egenskaber. 

Så nu når du har lært mere om din huds sprog, kan vi dykke nærmere ned i, hvordan vi kan genoprette huden og række den hjælpende hånd, den længes efter.

Plejende og styrkende produkter til skadet hud

At imødekomme din huds behov bør aldrig være hverken kompliceret eller svært. Derfor har vi samlet nogle simple men essentielle produkter som kan hjælpe med at fremskynde hudens helingsproces og måske endda efterlade den endnu stærkere end før. For det er, hvad hudpleje skal gøre: Optimere. Beskytte. Nære. Så lad os introducere dig for de tiltag (og produkter) som kan gøre hele forskellen. 

En mild rens: Skrappe renseaktiver kan forstyrre hudens naturlige balance og beskyttende olier, og derfor både forårsage og forværre eventuelle skader. Gå efter renseprodukter med fugtmættende formularer, som vores silkebløde  Cleansing Balm, som er formuleret med 100% naturlige, skånsomme renseaktiver, vitaminer og beskyttende antioxidanter. Vi elsker særligt dette produkt omkring efteråret og i vintermånederne, hvor vores hud kan få maksimal glæde af de fugtgivende ingredienser.

Antioxidanter: Introducer produkter med antioxidanter vitamin E til din rutine. Vores Vitamin E Serum er formuleret med den genoprettende ingrediens pseudoalteromonas ekstrakt, fugtmættende sodium PCA og beskyttende vitamin E, som hjælper med at neutralisere frie radikaler og fremskynder helingsprocesser i huden for at behandle eventuelle skader. Tilføj produktet til dine daglige rutiner for at mærke de berigende effekter på din egen hud. 

Fugtighedscremer: Vælg en ansigtscreme, som både plejer og styrker hudens naturlige egenskaber. Vores Ultra-Rich Cream er et essentielt valg til tør, skadet og irriteret hud. Med sin nærende kombination af fugtbindende hyaluronsyre og barriere-styrkende niacinamide vil hjælpen hjælpe med at berolige en skadet barriere og samtidig tilføre intens og øjeblikkelig fugt til hudens lag.

Solcreme: Påfør altid en bredspektret solcreme som den sidste del af din daglige rutine, som vores Sun Face Lotions, der beskytter huden mod både Uva- og Uvb-stråler, for at forebygge yderligere Uv-skade. Uv-stråler er nemlig en af de mest typiske årsager til hudskader, så beskyttelse er essentielt – uanset sæsonen.

Niacinamide: Selvom niacinamide ikke direkte genopretter en skadet barriere eller modvirker skade i sig selv, kan det være en værdifuld komponent i en rutine for at forbedre hudens generelle helbred og adressere bestemte typer skade. Dette er primært grundet ingrediensens evne til at fremme hudens barrierefunktion for at stimulere produktionen af ceramider, som er lipider, der er essentielle for en sund barriere – og en stærkere barriere vil være i bedre stand til at beskytte sig selv fra udefrakommende faktorer. Derudover kan niacinamide styrke hudens evne til at opbevare fugt, hvilket er afgørende for at genoprette og bevare en sund barriere, da fugtmættet hud vil være mindre tilbøjelig til at udvikle skade. Opnå disse fordele (og mange flere!) med vores Niacinamide Lifting Mist og Ultra-Rich Cream.

SOS til skadet hud: Kort fortalt

Opsummeret kræver det to ting at genoprette en skadet barriere: tålmodighed og de rette produkter. At identificere tegnene på en skadet barriere tidligt er nøglen – det samme er det at skabe en hudplejerutine med skånsomme ingredienser, fugtighedscreme, solcreme og genoprettende ingredienser. Med kontinuerlig pleje og de rette produkter kan din hud genvinde sin naturlige styrke og vitalitet, hvilket kan sikre det sunde og glødende resultat, vi drømmer om.  

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more