Guide: Din hudplejerutine morgen og aften

AM VERSUS PM: YOUR IDEAL ROUTINE

Vi er vilde med hudpleje, som kan bruges hvor som helst, når som helst – men sandheden er bare, at du først vil opleve de bedste resultater, når dine hudplejeritualer imødekommer din huds naturlige processer.

Derfor gennemgår vi i dette blogpost alle grundene til, at det kan være smart at opdele dine produkter i en morgen- og aftenrutine, samt hvilke woods_ produkter, der kan være med til at fuldende dine daglige ritualer – morgen til aften.

Din hud er kompleks og intelligent – og ydmyg

I tiden mellem du vågner, og til du skal i seng, gennemgår din hud forskellige faser. For overblikkets skyld kan disse faser inddeles i to processer, vi kalder den beskyttende tilstand og regenererende tilstand.   

Din hud er i beskyttende tilstand i løbet af dagen, hvor den arbejder for at bekæmpe effekterne af solskader, forurening og andre eksterne, truende faktorer. 

Om natten skifter din hud til en regenererende tilstand, en proces hvori den intenst reparerer og fornyer sig selv for at pleje skader og efterlade et frisk lag hud. 

Alt dette sker, og du mærker ikke det mindste kribleri i huden imens – er det ikke imponerende?  

Selvom disse processer er fuldstændig naturlige, og at din hud for eksempel vil gå over i den renegerende fase, uanset om du sover eller ej, kan kendskabet til de forskellige tilstande hjælpe dig med at afgøre, hvilke produkter der kan gøre mest gavn i din aften- versus morgenrutine. Så lad os undersøge dette nærmere! 

Morgen, aften... hvor skal du starte og slutte?

Mens nogle hudplejeprodukter kan hjælpe med at styrke din huds beskyttende egenskaber, kan andre hjælpe med at øge hudens cellefornyelsesproces. Derfor kan det give god mening at overveje, hvornår du skal prioritere hvilke produkter. Vores forslag er at: 

Din morgenrutine

... bør fokusere på at opkvikke din hud og forberede dens beskyttende barriere på dagen, der kommer. Derfor anbefaler vi, at du beriger din morgenrutine med produkter, som er pakket med beskyttende egenskaber, som kan hjælpe med at holde din hud stærk og modstandsdygtig. 

Hvilke produkter du vælger bør først og fremmest afhænge af din hudtype – men for at gøre jagten en smule nemmere, har vi samlet nogle af vores yndlingsprodukter med beskyttende egenskaber: 

- Daily Hydra Cream indeholder stærke, antioxidante egenskaber, som hjælper med at beskytte huden mod miljømæssige faktorer, herunder forurening og frie radikaler, mens tilførslen af aloe vera, argurkevand og hyaluronsyre fugter og forfrisker huden. 

- Niacinamide Lifting Mist er særligt elsket for sin tilsætning af 5% koncentreret niacinamide. En stærk ingrediens, som effektivt styrker hudens barrierefunktion, mens den fugter huden med en forfriskende dosis nærende ingredienser. Produktet kan bruges hvornår end, du har lyst, men vi elsker især at bruge det til at vække vores hud i en morgenrutine.  

- Vitamin E Serum er et næringsrigt ansigtsserum, som indeholder en koncentreret dosis vitamin E, som hjælper med at beskytte huden mod frie radikaler fra luftforurening samt soleksponering – blandt utallige andre fordele. 

- Solcreme. Du troede vel ikke, at vi havde glemt det, vel? Solcreme er alfa omega, når det kommer til at beskytte din hud effektivt. Uanset om solen bager, eller det er skyet udenfor, bør du altid påføre et nærende lag solcreme for at beskytte din hud. 

Din aftenrutine

... bør fokusere mere på at afslappe din hud og styrke dens cellefornyelsesproces. Ligesom med din morgenrutine bør din aftenrutine være skræddersyet til din specifikke hudtype og dens eventuelle udfordringer. Vi beriger blandt andet vores aftenrutine med: 

- Daily Foaming Cleanser, som effektivt renser huden og forbereder os på en god nattesøvn. 100% naturlige renseaktiver får magien til at ske og efterlader os med et rent lærred, klar til at indtage den følgende dag. Kombinér den med vores oliebaserede Cleansing Balm, som bør bruges som det første step i et nærende double cleansing ritual. 

- Skin Perfector (2% BHA eller SeboClear) er formuleret med aktive ingredienser, som hjælper med at øge hudens naturlige cellefornyelsesproces, mens de effektivt udjævner hudtekstur og -tone for at efterlade en glat og glødende overflade.  

- Vitamin A Treatment Cream hjælper med at balancere og udjævne huden takket være sammensætningen af stærke ingredienser, blandt andet det effektive vitamin A, som hjælper med at øge hudens cellefornyelse og -regenerering samt booster hudens naturlige kollagenproduktion. Hvis du vælger denne skønne creme, bør vores Skin Perfectors ikke være nødvendige. Derudover anbefaler vi at bruge vores Vitamin A Treatment Cream i samspil med en fugtighedscreme for at holde huden gennemfugtet.

- Complex Eye Cream er formuleret til at give opmærksomhed til det sarte øjenområde. Med linjeudglattende og opstrammende AGH samt beroligende agurkeekstrakt er dette den perfekte dosis næringsstoffer til at reducere hævelser og rynker. 

- Vitamin Face Oil tildeler huden et let men intenst nærende lag arganolie, som hjælper med at lindre, udglatte og afslappe huden. Og eftersom fugt er nøglen til sund hud, er dette produkt et musthave for enhver berigende aftenrutine. 

Må man mixe?

Det smukke (og lad os være ærlige, af og til forvirrende) ved hudpleje er, at der ikke er en bestemt løsning, som nødvendigvis er rigtig for alle. I sidste ende kommer det alt sammen an på din individuelle hudtype og dine personlige præferencer. Hvad der virker for dig, virker ikke nødvendigvis for andre – og det er helt okay. 

Nogen vil vågne op og føle behovet for at rense huden i dybden og andre vil måske opdage, at deres ansigtsolier og daglige eksfolieringsprodukter fungerer bedre i deres morgenritualer.   

Hvad du skal tage med fra denne artikel er derfor først og fremmest, at dine hudplejeprodukter har et formål – og at du med en morgen- og aftenrutine kan hjælpe med at fremme dette formål og derved opnå endnu bedre resultater, end du måske først troede. 

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more