Derfor reagerer din hud

skin reaction

Hvad er det vigtigste for dig, når du vælger produkter til din hudplejerutine? Er det ingredienserne, effekterne eller teksturen? woods_ copenhagen hudpleje er udviklet med økologiske, aktive og naturlige ingredienser, så du aldrig skal gå på kompromis med dine krav til god og nærende hudpleje. Men hudtyper og deres reaktioner findes i mange forskellige versioner, og de får derfor ikke alle samme effekt på de samme ingredienser.

Derfor hjælper vi dig i dette blogpost med at lære at gennemskue din huds reaktion.

Hav omtanke for din hud

For de fleste er fugtighedscremer, peelmasker og øjencremer en almindelig del af de daglige skønhedsrutiner, der holder huden sund, smuk og vital. Men selvom disse produkter kan være berigende for nogle, er det ikke alle hudtyper, der kan samarbejde med de aktive ingredienser i forskellige hudplejeprodukter.

Men først og fremmest: Hvordan definerer vi egentligt aktive og ikke-aktive ingredienser? Alle ingredienser i hudplejeprodukter har et bestemt formål – lige fra at holde huden blød, sund og ren til at fremme et ungdommeligt og glødende udseende. Aktive ingredienser er særligt unikke grundet deres skønne effekter og evner til at skabe synlige resultater. Uanset hvad er forskellen mellem aktive og ikke-aktive ingredienser vigtig at definere, så du ved, hvad du skal holde øje med, når du udvælger dine produkter. 

 • Ikke-aktive ingredienser – dette er gruppen af forskellige substanser (f.eks. vand), som der er behov for, for at alle ingredienserne i produktet kan sammenfattes til en solid masse.
 • Aktive ingredienser – disse er alle substanserne, som har en reel effekt på huden og arbejder på et dybere niveau – og skaber resultater udenpå såvel som indeni huden.

Kend tegnene

Ændringer kan være en god ting Nogle gange. Når du skifter imellem dine produkter, kan det forvirre og stresse din hud. Det er helt normalt for huden at reagere på nye omstændigheder – faktisk er det bare et tegn fra din hud på, at den forsøger at tilpasse sig ændringerne. Dog kan reaktionen være et tegn på, at din hud ikke kan samarbejde med ingredienserne, så hvis du oplever denne reaktion over en længere periode, anbefaler vi, at du prøver et mildere produkt. Dog kan irritationer og reaktioner generelt være lige så forskellige, som hudtyper er. 

Vær dog særligt opmærksom, hvis du har sensitiv hud, da denne type er mere sårbar overfor produkter med aktive ingredienser. Sensitiv hud kan oftest kendes på, at huden føles tør, kløende og opblussende. Den røde hud kan også være et tegn på, at din hud har været tør over en længere periode, og ikke er blevet behandlet med den fugt, den har længtes efter. Hvorfor forskellige hudtyper reagerer på forskellige aktive ingredienser er svært at sige med sikkerhed. Det bedste at gøre er at kende tegnene, som kan forårsage problemerne, og hvordan man tackler dem. 

Typiske tegn kan være; 

ALLERGISK REAKTION. I en allergisk reaktion er røde udbrud og irritation (formentligt) forårsaget af en hudlidelse, du allerede har. Hvis din hud allerede lider af allergier, kan den reagere med inflammationer, blive kløende, rød og hård. Atopisk dermatitis (en hudallergilidelse) kan også opstå og forværre reaktionen.

UDSLÆT OG KLØE I ANSIGTET. Eksem eller røde knopper opstår ofte af forskellige grunde. Du vil føle en intens kløe eller en prikkende fornemmelse og i ekstreme tilfælde rødme.

EN BRÆNDENDE SENSATION. En følelse af en varm, brændende sensation opstår ofte, fordi aktiverne arbejder i dybden. Det er som regel harmløst, men kan også være en advarsel fra din hud. 

moist balance for the skin

60% absorberes ind i kroppen

Vores hud er vores største organ og udover at fungere som vores forsvar mod skadende kemikalier, bakterier og vira, hjælper den også med at regulere vores fugtbalance. Cirka 60% af hvad vi putter på vores hud absorberes også i kroppen. For at beskytte huden og holde den sund, bør du derfor behandle den med simple, effektive produkter, som er så økologiske som muligt, men samtidig udfører deres arbejde. Vælg generelt skånsomme produkter med naturlige og milde ingredienser for at skåne din hud fra hårde kemikalier, der kan forstyrre dens balance. 

pH-niveauet i huden afmåles på en skala fra 0-14, hvor 7 er neutralt og alt derunder er en syre – mens alt over 7 er baser (drikkevand har for eksempel et pH niveau 6 – 8,5 mens kroppens pH niveau cirka er 8,3). Vandet, vi bruger i vores produkter, er hentet fra en uberørt kilde i det nordlige Grønland, og har et pH-niveau på 9,3. Det høje pH-niveau gør, at vandet effektivt balancerer kroppens pH-niveau. Du gør derfor din hud en tjeneste, når du vælger produkter uden kunstige tilsætningsstoffer med et pH-niveau, der beskytter hudens naturlige balance og ikke ødelægger dens beskyttende syreoverflade. 

Vær opmærksom på, hvad du har på (huden)

For at leve op til vores høje krav har alle vores produkter gennemgået tests. Topkvalitet og sikkerhed er topprioriteter hos os – hvilket også er grunden til, at hvert eneste produkt er skabt med stor opmærksomhed på detaljen. Vores produkter indeholder højaktive ingredienser, som påvirker huden på et dybere niveau end alternative, overfladiske komponenter. Dette betyder, at folk med sensitiv hud, eller personer, der lider af allerede eksisterende allergier, muligvis er mere udsatte for aktive substanser og endda mere tilbøjelige til at udvikle en allergisk reaktion. Vi ønsker altid, at vores kunder er selvsikre omkring hvilke produkter, de køber. Men hvis du bemærker, at din hud reagerer som beskrevet ovenfor – og at tilstanden er vedvarende eller udvikler sig til andre symptomer, anbefaler vi stærkt, at du går til en hudlæge. Din hudpleje skal være behagelig og få din hud til både at føles og se sund ud. 

POINTEN ER... 

Lyt til din hud. Kend ingredienserne, der behandler den godt, og dem, der får den til at reagere negativt. Det er vigtigt at introducere nye produkter på den rigtige måde, så hvornår end du køber et produkt, så giv din hud tid til at vænne sig til det. 

Psst.. Du må aldrig tøve med at kontakte os. Uanset hvilket spørgsmål du har, er vi altid klar til at hjælpe dig så godt som muligt.

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more