Tidlige alderstegn: Hvorfor opstår de?

WHAT AGES YOUR SKIN... BESIDES AGING?

At blive ældre er både smukt og uundgåeligt – og det gælder også for vores hud. Men hvis vi skal være helt ærlige, ville vi foretrække, at vores alderstegn opstod alene af den naturlige grund, at vi blev ældre. Dette er bare ikke altid tilfældet. Hver dag udsætter vi nemlig os selv og vores hud for skadelige faktorer, der langsomt nedbryder de vigtige komponenter i vores hud, der er med til at give den sit ungdommelige udseende.

På denne måde fremskyndes hudens aldringsproces, hvilket kan føre til de kendte alderstegn – før huden selv havde planlagt det. Heldigvis er der mange måder at holde din hud sund og silkeblød – også i takt med, at den bliver ældre. Det handler blot om at være bevidst om de skadelige faktorer, så du kan forebygge, at de får lov at trives på din hud. I dette blogpost kan du læse nærmere om disse, og hvordan vi kan hjælpe vores hud med at forebygge tidlige alderstegn. Nøgleordet er forebyggelse. Så, lad os afsløre de skyldige komponenter.

 

Soleksponering

Vi kan ikke skrive et blogpost omkring årsagerne til tidlige alderstegn uden at nævne Uv-stråler. Disse udgør særligt en trussel grundet deres evne til at trænge ind i huden og nedbryde kollagen- og elastinfibre i huden – hvilket er vigtige elementer, som giver huden den elasticitet, som holder den fast og glat. 

Men bare rolig, vi er ikke ude på at spolere dine sommerdage. Solen har også adskillige fordele for os, så lad vær at pakke den dårlige samvittighed med i strandtasken, når den endelig er fremme. Dog bør du altid gøre en indsats for at beskytte din hud med en solhat, solbriller og selvfølgelig solcreme.  

Hvis du ikke har prøvet woods_’ solcremer, kan du betragte dette som dit tegn! Vores solcremer er beriget med vitaminer, antioxidanter og aloe vera – for ikke at nævne bredspektret beskyttelse mod Uva- og Uvb-stråler for at holde din hud beskyttet, mens du hygger dig i solen.

… Og så anbefaler vi altid, at du holder dig ude af direkte sol mellem klokken 12 og 15, da solen er stærkest i dette tidsrum. Tro os, det vil gøre en forskel. 

Forurening

Vi kan hurtigt blive enige om, at forurening ikke er godt for noget – og især ikke vores hud. Men vi kan ikke komme uden om, at vores hud højest sandsynligt udsættes for disse skadelige substanser hver eneste dag. Udover at føre til forskellige typer af hudskader, kan forurening ligeledes nedbryde hudens kollagen- og elastinindhold og derved accelerere formeringen af tidlige alderstegn som fine linjer, rynker og alderspletter. 

Heldigvis er der midler, som kan hjælpe med at forebygge tidlige alderstegn forårsaget af forurening. Disse består i en kombination af forebyggende midler samt en god, kontinuerlig hudplejerutine. Kort sagt bør barrierebeskyttelse, antioxidant hudpleje og solcreme altid være faste elementer i din daglige rutine. Læs mere om alle fordelene ved hudpleje med antioxidanter i vores blogpost.  

Dine livstilsvalg har indflydelse

Lad os starte med at gøre én ting helt klart: Vi er ikke hellige. Hvem elsker ikke at forkæle sig selv med chokolade, fast food eller måske en lækker, farverig drink? Det gør vi i hvert fald. Desværre elsker vores hud det knap så meget. 

Næringsstoffer, vitaminer, omegafedtsyrer – listen fortsætter. Hvad disse ingredienser har til fælles, er, at de alle er yderst fordelagtige for både din krop og din hud. En balanceret kost er derfor afgørende, hvis du ønsker at sikre, at din krop får alle de ingredienser, den har brug for for at holde sig sund, stærk og modstandsdygtig. Og husk: Balanceret, ikke restriktivt. Det handler alt sammen om moderation. Vaner bliver ikke til hverdag over natten – det kan tage tid, og det er helt okay.  

Apropos vaner… Som du måske ved, er rygning endnu en typisk årsag til tidlige alderstegn i huden. Dette skyldes, at toksinerne i tobak svækker hudens blodomløb, reducerer hudens fugtindhold og nedbryder kollagen og elastin – og vi har talt om, hvad der sker herefter. Så hvis du ledte efter endnu en grund til at stoppe, har du den hvert fald her! 

En anden ting, der er vigtig at vide om tidlige alderstegn, er, at dine gener kan spille en afgørende rolle i, hvordan din hud ser ud og udvikler sig – også når det kommer til at blive ældre. Så hvis din hud ikke opfører sig helt, som du kunne ønske, så lad vær at give dig selv skylden alt for hurtigt. Prøv i stedet at undersøge forebyggende og behandlende metoder, som kan fremme de resultater, du drømmer om. 

Berig din hudplejehylde, berig din hud

Vi har nu gennemgået nogle af de primære årsager til tidlige alderstegn. Og selvom det, at blive ældre, er en smuk ting, vil vi helst gøre det med ynde. Derfor har vi samlet nogle woods_ favoritter fra vores sortiment, som er perfekte til netop dette formål. Om end du ønsker at modvirke eller forebygge tidlige alderstegn, er disse produkter der for dig (og din hud). 

Intense Peel Mask

Vores Intense Peel Mask opstrammer og eksfolierer huden med aktive ingredienser for at bringe nye, friske hudceller til overfladen og efterlade et ensartet resultat samt en sund glød. Denne ugentlige maske er derfor særligt oplagt til dig, som ønsker at forebygge ujævn og glansløs hud samt at minimere tidlige alderstegn. Udover sine evner til at accelerere hudens kollagenproduktion, nærer og balancerer masken effektivt huden, mens den igangsætter produktionen af nye hudceller for at fremme et frisk, ensartet og glødende resultat. 

Vitamin E Serum

Du må aldrig undervurdere effekterne ved en god serum. Nøgleingrediensen i vores Vitamin E Serum er, som du måske har gættet, vitamin E. Med sine genoprettende egenskaber hjælper dette vitamin med at styrke hudens naturlige barriere for at forebygge tidlige alderstegn. Takket være en komposition af berigende ingredienser, som fugtgivende sodium PCA og beskyttende og regenererende pseudoalteromonas ferment ekstrakt, arbejder formularen for at holde huden glat, revitaliseret og beskyttet mod eksterne trusler. Husk: Den kan ikke erstatte din solcreme – men de er det perfekte team!

Vitamin A Treatment Cream

Med sin evne til at fremme hudens regenerering, fornyelse og naturlige kollagenproduktion, er dette produkt intet mindre end et musthave, hvis du drømmer om glat, ensartet og kollagenrig hud. Vitamin A Treatment Cream er beriget med det højaktive vitamin A, som udfører dets magi dybt i hudens celler i samarbejde med nordiske næringsstoffer og ceramider for at efterlade huden synligt sundere og mere balanceret. Undskyld os, vi er allerede på vej til checkout 

Vitamin Lifting Serum

Sidst, men ikke mindst, kan vi ikke undgå at nævne vores Vitamin Lifting Serum, som er beriget med aktive ingredienser og antioxidanter for at tildele huden udglattende og blødgørende effekter. Hovedpersonen i denne formular er den højaktive ingrediens argireline, som besidder botox-lignende egenskaber takket være sine evner til at fremme hudens kollagenproduktion samt sænke de muskelbevægelser, som fører til rynkeformering. Peptider, aminosyrer og sodium PCA hjælper desuden med at minimere fine linjer, redefinere konturer, styrke og fugtgive for at efterlade huden med et glat, silkeblødt resultat med en ungdommelig glød.  

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more