Sådan beroliger du sensitiv hud

Sensitive skin

Føles din hud ofte tør og ru, og har den let til irritationer og rødme? Så er den højest sandsynligt sensitiv. Selvom det er ganske almindeligt at have sensitiv hud, kræver denne hudtype særlig omtanke for både ingredienslister samt faktorer, der kan påvirke den. Sensitive hudtyper kan nemlig reagere på forskellige måder og af forskellige årsager, og der findes derfor ikke én konkret rutine, der passer til alle.  

Som med alle andre hudtyper, har sensitive hudtyper også forskellige behov, og det bør derfor være din første mission at finde ud af, hvad der forårsager din huds reaktioner. På denne måde sikrer du samtidig, at du plejer den, som den fortjener.

 

HUD KAN VÆRE SENSITIV PÅ FORSKELLIGE MÅDER

For nogen er deres sensitive hud og dens symptomer en mere eller mindre permanent tilstand, mens reaktionerne hos andre kun opstår ind imellem. Disse kan eksempelvis være sæsonprægede, hvilket vil sige, at huden påvirkes af enten varmt eller koldt klima, eller skiftet derimellem. Andre sensitive hudtyper reagerer kun, når de kommer i kontakt med bestemte ingredienser – hvis dette er tilfældet, kan reaktionen nærmere betegnes som allergisk. 

Da sensitiv hud ofte viser sig som et symptom på en anden tilstand, som akne, rosacea eller atopisk eksem, vil vi altid anbefale, at du konsulterer en hudlæge, hvis din sensitive hud generer dig. 

HVORFOR BLIVER HUDEN SENSITIV? 

Mange faktorer kan igangsætte en reaktion i sensitiv hud. Nogens hud reagerer særligt sensitivt på eksterne faktorer som UV-eksponering og vejret, mens andre symptomer forårsages af genetik, kost og ingredienser i hudpleje og kosmetik. 

Det bedste du kan gøre er derfor at behandle din huds udfordringer indefra ved at finde ud af, hvad der får den til at reagere. 

ESSENTIELLE INGREDIENSER TIL SENSITIV HUD  

Når det kommer til at pleje sensitiv hud, bør skånsomme og beroligende ingredienser dominere dine produkters ingredienslister. Uanset hvad der forårsager din huds reaktioner, er lindrende og beskyttende ingredienser nemlig altid en fordel, fordi de vil hjælpe med at holde din huds barriere sund og stærk og derved forebygge fremtidige reaktioner. Nogle af vores favoritter er aloe vera, hyaluronsyre, vitamin E og niacinamide

EN SIMPEL RUTINE TIL SENSITIV HUD 

Hold din sensitive hud i balance med få, skånsomme produkter, der styrker og beriger den med næringsrige ingredienser. Vi har samlet de få, men essentielle, produkter, der hører til i enhver rutine til sensitiv hud:

Step 1: En daglig rens, der vil hjælpe med at holde huden fri for skadelige bakterier, forurening og snavs, som kan føre til urenheder og forstyrre hudens balance. Har du sensitiv hud, anbefaler vi, at du vælger en skånsom rens med naturlige renseaktiver, som vores Daily Foaming Cleanserder vil holde huden ren og næret uden at fjerne dens nødvendige olier. 

Step 2: Serum. Dette produkt absorberes dybt i huden for at tildele huden koncentreret pleje med en række aktive, forkælende ingredienser. Sera kan formuleres med forskellige ingredienssammensætninger for at give dem unikke egenskaber til at behandle bestemte hudproblematikker. Til sensitive hudtyper anbefaler vi vores Vitamin E Serumder plejer, lindrer og behandler huden med det stærke vitamin E, mens ingrediensen sodium PCA vil holde huden fugtmættet og modstandsdygtig overfor potentielle trusler.


Sensitive routine

Step 3: Styrk din hud med vores Niacinamide Lifting MistMens formularens indhold af beroligende aloe vera vil dulme inflammationer og rødme, vil tilsætningen af 5% af den multifunktionelle ingrediens niacinamide styrke hudens barriere for at efterlade den huden sundere og mere modstandsdygtig. Brug produktet i dine daglige hudplejeritualer, eller hvornår end din hud kalder på ekstra fugt og næring. 

Hvis du overvejer at tilføje Niacinamide Lifting Mist til dine rutiner, bør du være opmærksom på, at formularen indeholder naturlige parfumer. Hvis din hud har tendens til at reagere på dette, ville vi derfor anbefale, at du lytter til din hud og går uden om.  

Step 4: En fugtende ansigtscreme til at forsegle de nærende ingredienser. Vores Daily Hydra Cream Sensitive er formuleret med omtanke for sensitive hudtyper og beriget med naturligt hyaluronsyre, som forkæler huden med en intens dosis fugt for at lindre irritationer og efterlade huden silkeblød. Blandet med actibiome, som hjælper med at minimere rødme og fremmer en sund pH-balance, er denne formular ideel til sensitiv hud. 

Step 5: Afslut altid din rutine med et lag solcreme - uanset din hudtype. Dette vil hjælpe med at holde din hud beskyttet samt forebygge skader og tidlige alderstegn. 

Er du nysgerrig på resultaterne? Vi har visualiseret de skønne effekter ved denne berigende rutine på ovenstående billeder.