Eksfolieringsguide: Hvad, hvornår & hvordan

exfoliation guide

Eksfoliering: Det perfekte middel til at bekæmpe tør hud og efterlade os med det glødende og glansfulde udseende, vi stræber efter. 

Derfor har vi sammensat denne Q&A (spørgsmål og svar) for at svare på de mest typiske spørgsmål omkring eksfolieringer, så du kan føle dig selvsikker, når du rækker ud efter din.

 

RENS & EKSFOLIERING – OG HVORFOR DE IKKE ER DET SAMME 

Misforstå os ikke – begge er essentielle dele af enhver grundig hudplejerutine, men lad os én afgørende ting på det rene, før vi går videre: Disse skønne produkter kan ikke erstatte hinanden. Og her er grunden til hvorfor: 

Din rens arbejder på hudens yderste lag, hvor den fjerner ophobning af snavs, olie og overskydende make-up samt forurening for at efterlade din huds overflade frisk og ren. Dette trin bør være en del af både din morgen- og aftenrutine. 

Din eksfoliering arbejder dybt i hudens lag for at rense huden indefra og frigøre tilstoppede porer. Samtidig fjerner din eksfoliering døde hudceller for at efterlade huden med en sund, glødende overflade. Dette trin bør tilføjes til din rutine 1-2 gange om ugen, afhængigt af din huds behov. 

Og før vi dykker ned i spørgsmålene omkring hvad, hvornår og hvordan du skal eksfoliere, skal du huske: Hver hudtype er unik, hvilket betyder, at der ikke er ét svar, der er gældende for alle, men der findes nogle generelle regler omkring eksfoliering, som altid bør tages i betragtning. Regel nummer 1: Lyt altid til din hud, og tilgå en hudlæge, hvis du oplever ubehagelige reaktioner. 

cleansing

BØR JEG EKSFOLIERE SENSITIV HUD? 

Igen er dette ikke et ja-nej spørgsmål, men lad os udforske det. 

Selvom de er utroligt effektive, kan en eksfoliering være en af de behandlinger, som er ”hårdere” for huden – og derfor er det essentielt at vælge din eksfoliering ud fra din hudtype. 

Hvis du kæmper med tør hud, er vores Skin Perfector Seboclear muligvis dit perfekte match. Med sin tilsætning af den naturlige og aktive ingrediens seboclear, renser denne leave-on eksfoliering dybt i hudens lag og frigør tilstoppede porer for at efterlade huden glat, jævn og balanceret. 

Hvis du derimod kæmper med svært irriteret hud, ville vi råde dig til at arbejde din eksfoliering langsomt ind i dine rutiner – og hvis din hud nægter at samarbejde med den, så hold dig til en mild men effektiv rens i stedet, som vores  Daily Foaming Cleanser med 100% naturlige renseaktiver. 

KAN JEG BEKÆMPE URENHEDER VED AT EKSFOLIERE? 

Desværre kan det være udfordrende at afgøre, hvad der forårsager urenheder, hvilket kan gøre det endnu mere udfordrende at bekæmpe dem. Dog kan det at implementere en eksfoliering i dine rutiner være en god måde at finde ud af, om dine urenheder opstår grundet tilstoppede porer. 

Hvis du generelt kæmper med olieret hud, som er tilbøjelig til urenheder, ville vi anbefale, at du først kigger mod eksfolieringer, der indeholder BHA, også kendt som salicylsyre: En fedt-opløselig ingrediens, som tildeler huden en dyb peeling og behandling for at forebygge og fjerne urenheder, før de udvikler sig på huden. 

Og det er præcis, hvad vores leave-on eksfoliering Skin Perfector 2% BHA er formuleret til at gøre. Med sin tilsætning af BHA og mælkesyre efterlader dette super-produkt effektivt huden ren og glødende. 

For det meste kan olieret hud tolerere at blive eksfolieret op til 2-3 gange om ugen, hvilket kan være fordelagtigt for særligt denne specifikke hudtype, da behandlingen vil hjælpe huden med at holde sig ren indefra og ud.

exfoliation guide

HVAD ER FORSKELLEN AT BRUGE EN EKSFOLIERENDE SKRUB OG MASKE?  

Eksfolieringer kommer i adskillige former, størrelser og typer – så hvornår bør du række ud efter hvilken? Først og fremmest: De fleste eksfolieringer gør det samme, blot på forskellige måder. 

En ansigtsskrub er et godt initiativ, når du ikke har så meget tid, da de ofte skal vaskes af øjeblikkeligt, men stadig renser huden effektivt. Alt du skal gøre er at skrubbe produktet i cirkulære bevægelser for at hjælpe de små korn med at fjerne døde hudceller og andre bakterier, og derefter vaske huden. 

Vi elsker at bruge vores Deep Cleansing Scrub i badet, så vi er sikre på, at vores hud er fugtig, før vi masserer de berigende ingredienser ind i den. Mens mikrokorn af vulkansk rhyolite renser dybt i huden, efterlader nordiske olier og antioxidanter huden næret og beskyttet. 

Eksfolierende masker skal dog sidde længere tid, hvilket giver produktet mere tid til at penetrere dybt i huden for at tildele en mere intens behandling. Lad os præsentere to af vores favoritter, kategoriseret efter de mål for din hud, de kan hjælpe dig med at opnå: 

Opnå ren hud fri for urenheder: 

Med sit indhold af både AHA’er og BHA’er efterlader vores Deep Cleansing Mask huden grundigt renset og glansfuld, mens den effektivt minimerer synligheden af forstørrede porer og giver huden en jævn og glødende overflade. Derfor har dette produkt også fortjent en permanent plads i vores elskede #SelfcareSundays. 

Minimer tidlige tegn på aldrig samt tør og kedelig hud 

Med sin dosis af både mælke- og glykolsyre tildeler vores Intense Peel Mask huden en effektiv, peelende behandling for at bekæmpe tør og kedelig hud, minimere tidlige tegn på aldring og booste hudens fornyelsesproces. Resultatet er smukt opstrammet og fornyet hud – og hvad mere kan vi bede om? 

FINDES DER ANDRE MÅDER AT EKSFOLIERE PÅ?  

Vi lavede ikke sjov, da vi indikerede, at eksfolierings-verdenen er så godt som endeløs. En vaskeklud kan være et effektivt eksfolieringsmiddel – og kan udgøre alt fra en mild til en intens behandling, afhængigt af materialet. En eksfolieringshandske er også en fantastisk måde at fjerne død hud for at frigive et mere friskt og glansfuldt lag. Og listen fortsætter… 

Hvis du ønsker at udforske ingredienserne i woods_’ eksfolieringer og hvordan de kan berige din hud endnu mere, behøver rejsen ikke slutte her. Vores blogpost SYRETRIP: DIN GUIDE TIL HUDPLEJESYRER dykker nemlig endnu dybere ned i vores elskede syrers egenskaber. Og husk: Jo mere du ved, jo bedre er dine chancer for at træffe de rigtige valg for din hud – første gang. 

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more