Sådan behandler du tør hud

dry skin products

Med tør og dehydreret hud følger oftest en række udfordringer – omend det er et sæsonpræget problem, eller noget du kæmper med året rundt. Hvis din hud er tørstig, vil den typisk også være ekstra skrøbelig, og den vil derfor være mere tilbøjelig til at udvikle smertefulde symptomer som flænger, sår og andre skader. 

I denne artikel udforsker vi derfor, hvordan du kan være ekstra god ved din hud, når den kalder på en hjælpende hånd.  

 

FUGT, FUGT, FUGT

Du har højest sandsynligt hørt det en million gange før, men det gør det ikke mindre rigtigt. At tilføje en nærende fugtighedscreme til din hudplejesamling er aldrig en dårlig idé – og det kan være en oplagt måde at bekæmpe flagende og irriteret hud. 

PRO TIP: Med sit indhold af nærende vitaminer og fugtende egenskaber er vores Intense Hyaluronic Mask en essentiel tilføjelse til rutinen, der kalder på frugt. Brug blot masken 1-2 gange om ugen for at forkæle din hud med et intenst og øjeblikkeligt fugt-boost.

VARM, KOLD, VARM, KOLD...

De skiftende temperaturer kan være forvirrende for huden. Selvom et varmt bad kan føles tiltrængt efter en lang dag ude i kulden, kan drastiske skift mellem varme og kolde temperaturer ende med at udtørre huden. Derfor kan det være afgørende at være opmærksom på, hvor meget du skruer op for varmen samt hvor længe du står under strålerne. Din hud vil takke os senere – og det samme vil dine vandregninger! 

VÆLG DET RIGTIGE STOF

Blødt stof som bomuld og silke føles ekstra behageligt, fordi vores hud kan ånde igennem det. Disse typer stof er derfor også det ideelle valg, hvis du vil undgå irriteret hud – uanset hvilken hudtype du har. Og husk, at dette også gælder din pude, da du også bruger adskillige timer på at gnide dit ansigt imod dens overflade. 

BONUS TIP: Når du vasker dit tøj, bør du undgå vaskepulver og skyllemiddel, som indeholder kunstige parfumer og hårde kemikalier, da disse kan føre til allergier og irritationer. 

Nourishing body oil

GLEM IKKE RESTEN AF DIN KROP

Når det kommer til hudpleje, tenderer mange desværre til at fokusere på deres ansigt og glemme resten af deres krop. Men tør hud kan opstå overalt på kroppen, og det er derfor essentielt at være opmærksom på at pleje hele kroppen. Brug en nærende hånd-, fod- og bodylotion eller olie for at opnå de bedste resultater og bekæmpe irritationer en gang for alle. Vores 100% naturlige Nourishing Body Oil er et intenst fugtighedsmiddel pakket med nærende multebær, hvedekimsolie og økologisk blåbærfrøolie, som tilsammen danner den ideelle formular til at efterlade din hud sund og silkeblød. 

Psst! Hvis du bruger fugtighedscreme på dine fødder om natten, kan du med fordel sove med sokker imens, da dette tillader fugten at absorbere endnu bedre ind i huden. 

EXFOLIER FOR AT ELIMINERE

Eksfoliering er en essentiel del af enhver hudplejerutine – særligt hvis du kæmper med tør hud. At fjerne døde hudceller vil efterlade huden mere frisk og samtidig tillade din fugtighedscreme at penetrere mere effektivt ind i huden. Vores Deep Cleansing Scrub er en eksfolierende skrub skabt af glykolsyre og mikrokorn af vulkansk rhyolit, som effektivt renser alle hudens lag for at efterlade huden ren og klar til de berigende ingredienser fra de følgende produkter.

LYT TIL DIN HUD

Er du usikker på, om du har tør hud, og hvordan du eventuelt skal behandle det? Tag vores Skin Quiz for at finde ud af det.