4 simple tips din hud vil takke dig for

basic things for your skin

Lad os indse det. At se godt ud og føle sig godt tilpas spiller en afgørende rolle i vores selvtillid og booster vores humør helt exceptionelt. At have sund og smuk hud påvirker ikke blot vores udseende men også vores humør og livskvalitet. 

Vi har alle oplevet at lave planer og pludseligt vågne op med en bums eller udslæt, og lad os bare være ærlige: Det er ikke en sjov situation at stå i. Men med en god hudplejerutine er der heldigvis meget, du kan gøre for at forhindre, at dette sker for dig. Her har du 4 simple ting, du kan gøre i din hverdag, som din hud vil takke dig for. 

1. DRIK VAND!

At drikke en masse vand er lige så vigtigt for din hud som at behandle den med cremer udenpå. Da smuk hud ikke kommer fra den ene dag til den anden (gid det gjorde) kan det, at starte og slutte dagen med masser af vand måske være den ultimative genvej til sund hud. 

Du kender højest sandsynligt allerede til de mange fordele ved at drikke masser af vand dagligt. Vand bidrager nemlig både til en bedre fordøjelse, blodcirkulation, absorbering af produkter og endda kroppens regenereringsproces. Men kender du også til alle de positive effekter, vand kan have på din hud? Vand fugter huden indefra og udrenser de affaldsstoffer, som stresser eller dræner huden, mens mineralerne i vandet fremmer hudens overordnede glød. 

Fugt indefra og ud

Du spekulerer sikkert over, hvordan det er muligt. Faktum er, at huden er et levende organ og ligesom enhver anden del af vores krop, er huden lavet af celler. Derudover består hudceller af vand, som er afgørende for, at vores hud og organer kan fungere optimalt. Lad os forestille os, at huden ikke får tilstrækkeligt vand. Manglen på fugt vil vise sig i form af tør, stram og flagende hud. Tørstig og tør hud er mindre modstandsdygtig og derfor også mere tilbøjelig til at udvikle rynker, mens hudceller, som er godt nærede med vand, vil holde din hud blød, sund og smuk. 

2. RENS DIN HUD HVER DAG

Ingen af os er alene i kampen mod uperfekt hud og den måde, det påvirker vores hverdag. At drikke vand og rense din hud dagligt er nogle af de særligt vigtige ting, du kan gøre for at hjælpe din hud godt på vej. 

At springe disse essentielle ritualer over i dine daglige rutiner kan gøre en verden til forskel for din hud og bør derfor betragtes som nogle af de vigtigste dele af din hudplejerutine. 

Hvorfor er det så vigtigt at rense huden?

Alene tanken om at vågne op og kigge i spejlet blot for at blive mødt af nye urenheder påvirker ikke blot vores udseende, men også vores selvtillid. Vores hud fungerer som en barriere imod udefrakommende ’trusler’ – men tænkj, hvis du stoppede med at rense dit ansigt. Skidt, forurening, mikrober, døde hudceller og urenheder er kun få af de udfordringer, din hud vil møde, hvis du ikke renser den jævnligt. Denne ophobning på huden kan føre til tekstuelle problemer og manglende glød, fordi den vil forhindre huden i at genoprette sig selv, og i meget ekstreme tilfælde kan ophobningerne tilstoppe hudens porer og derved føre til urenheder. 

At glemme at rense dit ansigt er ligesom at glemme at børste dine tænder. Nej, men helt ærligt - du forstår idéen, ikke? 

I virkeligheden læser du nok slet ikke med mere, men er i stedet på vej ud på badeværelset for at rense dit ansigt. Hvis dette er tilfældet, er vi glade for, at vores ord har inspireret dig! Dog har vi lige en lille men vigtig påmindelse: At gøre noget meget er ikke lig med at gøre det godt. Selvom det er vigtigt for din huds sundhed og udseende at rense dit ansigt, betyder det ikke, at du skal overdrive, da dette udelukkende vil have den modsatte effekt af den ønskede. 

Tip: Gør ansigtsrensen til en sund vane, men lad vær at overdrive. At rense din hud for ofte kan føre til tør, kedelig og irriteret hud – særligt om vinteren. Lyt til, og observér din hud, og vælg altid en mild rens (eksempelvis vores Daily Foaming Cleanser), som ikke fjerner din huds naturlige olier, men beskytter dens naturlige balance. Uanset hvor sent det er, hvor træt du er, og lige meget hvor mange drinks du har fået, bør du nemlig altid give dig tid til at vaske dagen væk.     
Daily foaming cleanser

3. VÆLG DEN RETTE RUTINE

Fugtgivende. Beskyttende. Nærende. Fugtighedscremer er for huden som den perfekte ost er til pizzaer… Ligesom at vores hud vil takke os for at berige den med vand, er det også essentielt, at vi fugter den med cremer. 

Efter en grundig rens er det derfor oplagt at påføre en nærende fugtighedscreme, da huden efter rensen vil mangle det fedt, der hjælper den med at bevare sin naturlige balance. 

Kend din hud

Uanset om din hud er tør, olieret eller sensitiv, eller om du kæmper med fine linjer og rynker, er en god og nærende fugtighedscreme essentiel. Huden har en vigtig barrierefunktion, som må plejes for at fungere godt og optimalt. 

Der findes hudpleje til alle hudtyper – det vigtigste er at finde de produkter, som er rigtige for dig og din hud. Find ud af, hvad din hud behøver og hvilke problemer, du vil have produktet til at afhjælpe – det er så individuelt! Den olierede og kombinerede hud har måske behov for en lettere creme, som beskytter og tilfører mindre fugt, mens sensitiv og tør hud behøver behandling, som skånsomt genopbygger en stærk og sund overflade. Hudtyper er forskellige, og du kan lære din at kende i vores tidligere blogposts omkring hudtyper, hvor du også kan udforske hvilke ansigtscremer, der er mest fordelagtige for din hudtype, her.

På kort sigt lægger det at fugte din hud fundamentet for smuk og sund hud. På længere sigt vil det at fugte din hud kontinuerligt reducere synligheden af fine linjer, rynker og andre tidlige aldringstegn. 

Tip: Som en tommelfingerregel er det en god idé at påføre fugtighedscreme lige efter et bad, da dampen fra badet åbner porerne og derved efterlader dem mere modtagelige overfor alle de essentielle ingredienser i cremen.

4. FÅ DIN (SKØNHEDS)SØVN

Får du din skønhedssøvn (ikke alle har den luksus, det ved vi)? Din hud afslører, hvis du ikke tager dig godt af dig selv. Forsøg at undgå at stresse dig selv, og prioritér din søvn – en sund døgnrytme er fundamental for et sundt udseende. Det lyder måske som en kliché, men søvn er alfa omega for en sund livsstil og derfor også for sund hud. For lidt søvn efterlader nemlig ikke blot klare spor i din krop, men også på dit ansigt. Studier har faktisk vist, at søvn har stor indflydelse på hudens evne til at genoprette sig selv og forblive sund og glansfuld. Og vice versa: Hvis du ikke opnår den dybe søvn, hvori din hud går i reperationstilstand, vil din hud ældes hurtigere og miste sin glød, hvilket ultimativt vil efterlade den med en træt og kedelig overflade. Nogen vil også opleve irritation og mørke pletter på huden.

Sørg derfor for at få en god, dyb søvn så ofte som muligt, da hudens cellefornyelseproces øges markant om natten. 

Fri for stress

Stress er ikke godt for noget - heller ikke din hud – og søvnmangel producerer de hormoner, som også aktiveres af stress. Når vi er stressede, hæver cortisolniveauet sig i vores krop. Dette kan framme betændelsestilstande og sebumproduktionen i huden, hvilket vil irritere huden eller endda forårsage urenheder. Det er lettere sagt end gjort – det ved vi. Mange af os lever et liv, hvor vi skal nå mange forskellige opgaver i løbet af dagen – og i weekenderne er der andre opgaver, der kalder. Før vi ved af det, er en ny uge startet, og vi er tilbage, hvor vi begyndte. Stress dræner både vores energi og udstråling, så for din huds skyld (og naturligvis din overordnede sundhed), bør du sænke farten og tage dig tid til at nyde lange gåture i naturen.

Tip: Hold dine skærme slukkede og udenfor rækkevidde inden sengetid for at opnå en god nattesøvn – eller brug en sovemaske for at gøre det nemmere at falde i dyb søvn.

 • Skin cycling: Is it worth the hype?

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Skin cycling – fup eller fakta?

  En ny dag, en ny hudplejetrend. Sådan kan det hvert fald føles med den overvældende strøm af nye hudplejetendenser, som florerer på de forskellige sociale medier. Derfor står vi som...

  Read more
 • Your guide to smoothing body care

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Vores tips til sund sommerhud

  Med sommeren følger højere temperaturer, og med højere temperaturer følger behovet for lettere beklædning. Derfor er vores mission med dette blogpost at sikre os, at du føler dig præcis så...

  Read more
 • Busting buzzwords: Your skincare glossary

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Din guide til hudpleje termer

  Keratolytiske, aktive og okklusive ingredienser… Hudplejens ABC kan være kompleks, og det er ikke altid nemt at gennemskue, hvad de lange flotte ord egentlig dækker over – eller hvad de kan...

  Read more